Kırşehir'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Kırşehir'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Kırşehir'den Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardımların bulunduğu 7 tır, Ahilik duasıyla bölgeye gönderildi- Vali Şentürk: - "Yardım yapanlar arasında bir grup var ki, onlar daha önemli. Her öğrenciden 1 lira talep ettik. Maksat, onlar da kardeşleri

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliğinin başlattığı "Bayır-Bucak Türkmenleri Yardım Kampanyası"nda toplanan 7 tır dolusu yardım malzemesi, Ahilik duasıyla bölgeye uğurlandı.

Vali Necati Şentürk, valilik binası önünde düzenlen törende yaptığı konuşmada, Ortadoğu'da adil olmayan, amansız ve zalimane bir savaşın devam ettiğini, Türkmenlerin zayıf silahlarla Rus uçaklarına karşı destanlar yazdığını söyledi.

Kırşehir halkının bu mücadelede Türkmen kardeşlerinin yanlarında olduğunu gösterdiğini belirten Şentürk, şöyle konuştu:

"Arkalarında 78 milyon Türkiye var, Kırşehir var. Gün insanlık günüdür, milli bir gündür. İslam davasıdır. Kırşehir halkımız açtığımız bu kampanyaya gönülden destek verdiler. 4 tır önceden gönderdik. Bugün de 7 tır gönderiyoruz. İnşallah devamı da gelecek. Gönülden teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Yardım yapanlar arasında bir grup var ki, onlar daha önemli. Her öğrenciden 1 lira talep ettik. Maksat, onlar da kardeşlerinin yaşadıklarını hissetsinler. Yine Polis Eğitim Merkezi öğrencileri aldıkları harçlığın tamamını bağışladı. Onlardan 14 bin lira yardım geldi. Kendilerine başarılar diliyoruz. Onlar da polis ağabeyleri gibi destan yazacaklar. Allah onları muhafaza etsin."

Konuşmasında, kendisinin yazdığı "Ortadoğu Canisine" isimli şiirini okuyan Vali Şentürk, daha sonra alanda bulunan Kırşehir Polis Eğitim Merkezi öğrencilerine "Vatan sana canım feda", "Millet sana canım feda", "Kur'an sana canım feda" şeklinde sloganlar attırdı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Ahilik duasının ardından 7 tır dolusu yardım malzemesi bölgeye gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.