Kırşehir'den kısa kısa

Kırşehir'den kısa kısa
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinde ağaç dikme seferberliği başlatıldığı bildirildi.Ahi Evran Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada,...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinde ağaç dikme seferberliği başlatıldığı bildirildi.

Ahi Evran Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, üniversite yerleşke alanlarında ağaçlandırma çalışmalarının artarak devam ettiği belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından çınar, ladin, karaçam, akasya ve ardıç ağaçlarından oluşan yaklaşık 11 bin 200 ağaç fidanının alındığı kaydedilen açıklamada, fidanlardan ilkini Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'nın Bağbaşı Yerleşkesinde bulunan Rektörlük binası önüne diktiği ifade edildi.

Açıklamada, üniversitede yerleşkesinde binalar ve dinlenme alanlarına 11 bin 200 ağacı dikerek ağaçlandırma yapacakları da vurgulandı.

- Yemeklerde tuz tüketimi

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yüksek tansiyon, kalp ve böbrek hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalıktan korunmak için tuz kullanımına dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

Açıklamada, bazı kanser türleri ile kemik hastalıklarında da etkileyici faktör olan tuzun günlük ortalama bir tepeleme çay kaşığı veya 1 silme tatlı kaşığı şeklinde kullanılması gerektiği kaydedildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünde hizmet veren diyetisyen ve sağlık personellerinden oluşan bir heyetin, sağlıklı tuz kullanımı için kent merkezinde bulunan kafeterya ve lokantaları ziyaret ederek, farkında olmadan gıdalarla alınan gizli tuz ve yemeklere atılan tuz miktarları konusunda uyarılarda bulunarak, bilinçlendirme çalışması yaptıkları belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.