Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendiren lezzet
Malzemeleri: İki adet orta büyüklükte asma (et) kabağı, kaburga ve ön kol tarafından 750 g kemikli koyun eti, bir kg domates, beş baş kuru soğan, on diş sarımsak, ve bardak nohut, iki adet limonun suyu veya yarım bardak koruk ekşisi, bir tatlı kaşığı tuz, iki veya üç dal kadife yaprağı, iki-üç dal reyhan, yarım demet taze nane.
Yapılışı: Asma kabağının kabukları tamamen soyulur. İçlerinin çekirdekleri çıkartılır. Kabaklar kavun dilimi gibi kesilir. Dilimler birer parmak boşluklarla verev verev doğranır.
Kabak pişirilirken malzeme iki kat hâlinde koyulur. Tencerenin altına geceden ıslatılmış nohut, üzerine et, soğan, iki-üç diş sarımsak ve üste kabağın yarısı koyulur.
Kabağın üstüne domates, reyhan, kadife ve nanenin yarısı, iki-üç diş sarımsak yatırılır. İkinci kata kalan kabak döşenir; üstüne domates, reyhan, kadife, nane, iki-üç diş sarımsak bırakılıp tuz ve limon suyu (koruk ekşisi) yavaş yavaş bırakılır. Kabağa su dökülmez, kendi suyu fazlasıyla yeterlidir. Hafif ateşte bir buçuk iki saat pişirilir. Tencere servis tabağına ters çevrilerek sunumu yapılır.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.