Kış aylarının vazgeçilmesi şifa kaynağı
Mevsimsel geçişlerle birlikte çok fazla vatandaş gribal enfeksiyon ve öksürüğe kendini teslim ediyor. Bitmek bilmeyen rahatsızlıklar yaşam kalitesini azaltıyor. Bahse konu hastalıklara karşı sofralarda yer alan karaturp, içerisinde filtre edilen zencefil, zerdeçal ve bal karışımı ise geçmek bilmeyen öksürüklere şifa kaynağı oluyor. Babaanne ilacı olarak tarif edilen bu karışım, çok kısa sürede hazırlanarak kullanabilirsiniz.
Sivas'ta Çarşıbaşı Mahallesi'nde perakende sebze halinde esnaflık yapan Ferhat Çobanoğlu, öksürüğü iyi gelen bu formülü yıllar önce babaannesinden öğrendiğini belirterek, karışımın soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısına iyi geldiğini söyledi.
DOĞAL İLAÇ
Tarifin yapılışını detaylandıran Çobanoğlu, "Bu babaannemin bize yaptığı karaturp antibiyotiği. Karaturpun içini oydum, içine biraz zencefil ve zerdeçal ekledim, üzerine de bal döktüm. Bu şifa kaynağıdır. Doğal bir antibiyotik ilaç. Bademcik şişliğini, öksürmeyi, yutkunma sorunu yaşayan vatandaşlar bunu yapıp tüketsinler. Sürekli öksüren çocuklara özellikle bunu tarifi yapsınlar. Bu akşamdan yapılır, sabah kadar bardağın içerisine durur bardağa akar. Akan içilecek, bittikçe de takviye edilecek. Bu ilaç en az 50-60 senelik bir ilaç. Sivas gibi bir yerde -10, -15 gibi derecelerde çalışıyoruz ama hiç hastalanmıyorum. Sebebi de bu. Hafiften kırgınlık olduğu zaman bundan yapıyorum, sabah içiyorum ve hiçbir şeyim kalmıyor" dedi.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.