Kışa meydan okuyan çorba bağışıklığı ikiye katlıyor!

Kışa meydan okuyan çorba bağışıklığı ikiye katlıyor!
 Editör
Hastalıklara karşı vücut direncini artırmak isteyenlerin sofralarında yeni bir yıldız parlıyor. Kelle paça ya da işkembe çorbasına alternatif olarak öne çıkan bu yeni tarif, hem lezzetiyle hem de şifa dolu lezzetiyle dikkat çekiyor

Kış mevsiminin soğuk yüzünü göstermesiyle birlikte hastalıklara karşı vücut direncini artırmak isteyenlerin sofralarında yeni bir yıldız parlıyor. Kelle paça ya da işkembe çorbasına alternatif olarak öne çıkan bu yeni tarif, hem lezzetiyle hem de şifa dolu içeriğiyle dikkat çekiyor.

thumbs-b-c-1300b939f507ed9c034c8ca2e2e0f06a.jpg

“BAĞIŞIKLIK ÇORBASI” HERKESİN FAVORİSİ OLDU

Beslenme uzmanları, son dönemde yapılan araştırmaların da desteklediği bu özel tarifin, bağışıklık sistemini doğal yollarla güçlendirdiğini belirtiyor. “Bağışıklık Çorbası” olarak adlandırılan karışım kırmızı mercimek, sarımsak, zerdeçal ve soğan gibi vücudu destekleyen doğal bileşenleri bir araya getiriyor. Uzmanlara göre, bu çorbanın en büyük farkı içerdiği bitkisel protein, antioksidan ve antiinflamatuar etkilerde oluşturuyor.

“Kırmızı mercimek, vücuda yüksek oranda protein ve lif sağlar. Zerdeçal, iltihap önleyici etki gösterirken; sarımsak doğal antibiyotik gibi çalışır. Bu üçlü bir araya geldiğinde bağışıklık sistemi adeta zırh kazanıyor,” ifadelerini kullanan uzmanlar, bu çorbanın düzenli tüketilmesinin soğuk algınlığına karşı etkili bir koruma sağladığını vurguluyor.

kanser-1954310-fpunbn-795x385.jpeg

SOĞUKLARA KARŞI DOĞAL KORUMA KALKANI

Kış aylarında özellikle grip, nezle ve halsizlik gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağlayan bu tarifin, hem pratik hem de besleyici olmasıyla kısa sürede popüler hale geldiği belirtiliyor. Sosyal medyada binlerce kullanıcı, “Artık paçaya gerek yok!” yorumlarıyla bu sağlıklı çorbaya tam not verdi.

EVDE KOLAYCA HAZIRLANIYOR

Bu şifa deposu çorba için gereken malzemeler oldukça basit:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 küçük soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 litre sıcak su

Tüm malzemeler tencereye alınarak yumuşayana kadar kaynatılıyor. Ardından blender’dan geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde ediliyor. Ortaya hem tok tutan hem de vücudu içten ısıtan, tam bir doğal koruma kalkanı çıkıyor.

UZMANLARDAN ÖNERİ: HAFTADA EN AZ 2 KEZ TÜKETİN

Beslenme uzmanları, bu çorbanın haftada birkaç kez içilmesinin özellikle mevsim geçişlerinde vücut direncini önemli ölçüde artırabileceğini belirtiyor. “Doğal ve katkısız malzemelerle hazırlanan bu çorba, hem enerji veriyor hem de vücudu hastalıklara karşı hazırlıyor. Paça kadar güçlü, ama çok daha hafif bir seçenek,” diyor uzmanlar.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum