Kişiye özel 3D'li mini hediy

Kişiye özel 3D'li mini hediy
Son dönemde hediyelik eşya sektöründe kullanılmaya başlanan 3D yazıcı teknolojisiyle sert plastikten üretilen insan minyatürleri, Sevgililer Günü için farklı hediye arayışında olanların ilgisini çekiyor- Bursa'da 3D teknolojisiyle hediyelik eşya üreten bi

BURSA (AA) - Türkiye'de son dönemde yaygınlaşmaya başlayan 3D yazıcı teknolojisiyle yapılmış mini insan heykelleri, 14 Şubat Sevgililer Günü için farklı ve orijinal hediye seçenekleri arayanlardan ilgi görüyor.

Bursa'da 3 boyutlu hediyelik eşya üreten bir firmanın sahibi Mehmet Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3D teknolojisinde fotoğraf ya da unsurun kendisi üzerinden optik tarama işlemiyle çalıştıklarını söyledi.

Optik taramada kişilerin veya herhangi bir objenin mobil optik cihazlarla taranıp bilgilerinin bilgisayar ortamına aktarıldığını belirten Güler, daha sonra 3 boyutlu yazıcılar vasıtasıyla baskılayıp minyatürünü elde ettiklerini anlattı.

Son dönemde insan taramasının popüler olduğunu vurgulayan Güler, "Mobil tarama cihazlarıyla kişiyi 360 derece etrafında dönerek tarıyoruz. Bu bilgileri dijital ortama aktardıktan sonra 3 boyutlu yazıcılarla minyatürünü veya büstünü elde ediyoruz" dedi.

Güler, 3D yazıcılarla elde edilen minyatür, büst veya objelerin hediyelik eşya olarak da kullanılmaya başlandığını dile getirdi. Bu tür hediyelik eşyaların büyük ilgi gördüğünü ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"İnsanlar bu hediyelik eşyaları çok beğeniyor ve ilginç buluyor. Anılarımızı hep fotoğraflarla ölümsüzleştiriyoruz ancak 3 boyutlu yazıcılarla kişinin veya mekanın minyatürünü nesnel olarak eline alıp incelediği zaman daha şık ve estetik oluyor. Hediye olarak sunulması da insanlara çok farklı ve değişik geliyor. Ayrıca evin baş köşesinde ya da vitrinde fotoğraf çerçevesi yerine kişilerin veya çiftlerin minyatürünün bulunması çok daha ilgi çekici oluyor. Kişiler, ailelerinin minyatürünü de yaptırarak fanus içinde güzel bir dekorasyon olarak ofiste masanın üzerine koyup teşhir etme imkanı bulabiliyor. Bu da güzel bir yenilik."

- "Bu hediyeye çok sevinecekler"

Minyatürlerin fiyatlarının pahalı olmadığını kaydeden Güler, teknoloji ilerledikçe maliyetlerin azalacağını, bunun da ilginin iyice artmasını sağlayacağını belirtti.

Siparişler doğrultusunda ürettikleri minyatürleri Türkiye'nin her yerine gönderebildiklerini anlatan Güler, şunları kaydetti:

"Kişiler, fotoğrafla minyatürünün yapılmasını talep ederse kişinin fotoğrafını alıp 3 boyutlu şekilde baskısını alıp Türkiye'nin her yerine gönderebiliyoruz. Yakın olan yerlerden böyle bir talep geldiğinde ekibimiz oraya gidip kişinin veya mekanın optik cihazla taramasını yapıyor, daha sonra minyatürü kendisine takdim ediyoruz. Önümüzde 14 Şubat Sevgililer Günü var. Sevgililer veya eşler, Sevgililer Günü'ne özel minyatürlerini, mini heykellerini sipariş ediyor. Hediye edilen kişiler, farklı ve sıra dışı olduğu için bu minyatürleri görünce çok sevinecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.