Kışlık Buğday Programı, Expo 2015 Fuarında Tanıtılacak

Kışlık Buğday Programı, Expo 2015 Fuarında Tanıtılacak
Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü, partnerleri ile işbirliğinde yürüttüğü Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı'nı tanıtmak için EXPO 2015 kapsamında düzenlenen yarışmaya müracaat etti

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü, partnerleri ile işbirliği yaparak yürüttüğü dünya çapındaki Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı'nı tanıtmak için EXPO 2015 kapsamında düzenlenen yarışmaya müracaat etti.

Enstitü Müdürü Fatih Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Uluslararası Mısır ve Buğday Geliştirme Merkezi (CIMMYT) ve Uluslararası Kuru Alanlar Araştırma Merkezi (ICARDA) arasında yürütülen Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı'nın (IWWIP) Türkiye koordinatörlüğünü yürüttüklerini söyledi.

IWWIP programından geliştirilen 62 buğday ve diğer tahıl ürünü çeşitlerinin Türkiye ve dünyada 2 milyon 500 bin hektar alanda ekildiğini belirten Özdemir, önemli bir başarı yakalayan bu programın tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Bakanlığın yönlendirmesi ile Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) tarafından İtalya'da yapılacak olan EXPO 2015 Fuarı'ndaki yarışmaya Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı için müracaatta bulunduklarını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu:

"(Bilgiye Besle) sloganıyla EXPO 2015 için alt başlık olarak bir yarışma açıldı. Gıda güvenliğinin sağlanmasında önemli projelerin o yarışma sunulması ile ilgili Bakanlıktan bir öneri gelince biz de uluslararası partnerlerimizle birlikte müracaatta bulunduk. Dosyamızı fotoğraf arşivi ile de destekledik. Başvurunun alındığına dair yazı da geldi. Faydalı görülenler EXPO süresince sergilenecek. Projede görev alanlar da Milano'da misafir edilecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.