Kitap Fuarı Konya’ya yakıştı

Kitap Fuarı Konya’ya yakıştı
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu on günlük zaman zarfında rekor ziyaretçi sayısına erişen Konya Kitap Fuarı’yla ilgili değerlendirmede bulundu.

Konya Kitap Fuarının bu yıl şehrin tüm zamanlara ait rekorunu kırmasını da değerlendiren Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, “Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgınına rağmen insanların kitabın, kültürün ve yazarların bulunduğu mekâna akın etmesi toplumun kitaba inancının, kültüre duyduğu ilginin, sevginin ve açlığın işareti olarak görülebilir.” diye konuştu.

TYB’nin fuar süresince etkin bir süreç yaşadığının da altını çizen Başkan Köseoğlu; “Şeref Başkanımız D.Mehmet Doğan şehrimize gelerek hem İstiklâl Marşı Sempozyumuna katıldı hem TYB Standında kitaplarını imzaladı hem de dilimiz üzerine söyleşi yaptı. Fuar süresince standımızda 53 üye yazarımız seanslar halinde okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta, milletvekili olmasının yanında TYB’nin de üyesi olan Av. Ahmet Sorgun, önceki dönem milletvekili ve hâlen Kızılay Konya Şubesi Başkanı Hüseyin Üzülmez, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı başta olmak üzere daha pek çok ziyaretçimizi yazarlarımız ve kitapseverlerle bir arada görmek mutluluk vericiydi…” dedi.

Gelecek yıl fuarın bir öncekinden daha geliştirilmiş olarak devam etmesi için nelerin yapıldığı, yapılmadığı ve yapılabileceğine yönelik değerlendirmelerde bulunulmasının yararlı olacağına işaret eden Köseoğlu; “Bu yıl salgın şartlarına rağmen 800 bini aşan ziyaretçi sayımızın inşallah önümüzdeki yıl uluslararası hale getirtilmesini ve bir milyonu aşmasını, 250 olan katılımcı yayınevi ile 450 olan yazar sayısının da daha yukarı seviyelere ulaşması ümidindeyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.