Kitap Okuyana Çay Bedava

Kitap Okuyana Çay Bedava
İzmir’de 40 yıldır çalışma gösteren sahaf, okuma oranının artması için ‘Yeter ki oku çay bizden’ kampanyası başlattı.

İzmir’in en şöhretli sahaflarından 40 senelik Doğan Kitabevi, enteresan bir kampanyaya imza attı. Özellikle gençlerin kitap okuma oranını artırmayı hedefleyen kitabevi, kitap okumaya gelen müşterilere ücretsiz çay veriyor. Kitabevinin üst katında, plaktan gelen nostaljik müzikler dinleyen müşteriler, kitapların büyülü dünyasına çaylarını yudumlayarak giriyor. Sahafa gelenlerin günün sonunda illa kitap satın alması da beklenmiyor. Dileyen göz gezdirdiği kitabı satın alıyor, dileyen bundan önce satın aldığı bir kitapla kitabevinde okuduğu kitabı takas ediyor, dileyen de sadece kitap okuyup sahaftan ayrılıyor. Kitabevinde her köşe başına asılmış ‘Yeter ki oku çay bizden’ yazısı ise önem arz ediyor .

 

“MADDİ ANLAMDA BAKMIYORUZ”

Bu kampanyanın öğrenciler sayesinde başladığını ifade eden kitabevi sahibi İstek Karabil kampanyanın başlama hikayesini şu sözlerle anlattı: “Öğrenciler yukarıdaki plak bölümünde zaman geçiriyordu. Plaklarla ilgileniyorlardı. ‘Arada kitap da alın ilgilenin’ dediğimde ‘kuru kuru gitmiyor’ dediler. ‘Yeter ki okuyun çay biden’ dedik ve kampanya bu şekilde start verdi . Çok memnun oldular. Çayla birlikte kitaplarını okuyorlar. Toplum olarak okumaya ihtiyacımız var, bu yüzden kitap değiştirme uygulamamız da var. Yeter ki insanlarımız okusun biz maddi manada bakmıyoruz.”

 

“ÖMRÜMÜZÜ BÖYLE GEÇİREBİLİRİZ”

Başlatılan kampanyanın çok fazla pozitif olduğunu ifade eden gençler, “Kesinlikle çok fazla güzel bir kampanya. Öğrencilerin okuma oranı artık çok fazla düşük. Bu yüzden de bu aktivite onların daha çok kitap okumasını sağlayabilir” derken yetişkinler ise “Aradığımız her türlü kitabı burada bulabiliyoruz. Gençlerin buraya daha çok fazla gelmesi lazım geliyor . Ömrümüzü burada çay içip kitap okuyup ve müzik dinleyerek geçirebiliriz” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.