KİTAPLARLA DOSTLUĞUN TAM ZAMANI

KİTAPLARLA DOSTLUĞUN TAM ZAMANI
   Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 36 kütüphane, 265 bin 291 kitap ile yaz döneminde de kitapseverlere hizmet veriyor. 

Selçuklu Belediyesi, kültür ve eğitim hayatına ilçeye kazandırdığı 36 kütüphane ile katkı sağlarken, Türkiye'de en çok kütüphaneye sahip belediye ünvanını elinde bulunduruyor. Her yıl ilçe genelinde açtığı yeni kütüphaneler ile çocuklar, gençler ve yetişkinlerin kitaba kolay erişimini sağlamayı amaçlayan Selçuklu Belediyesi, yaz döneminde de kütüphane hizmetine devam ediyor. Kütüphaneler yıl boyunca olduğu gibi tatil döneminde de kitap okumak, araştırma yapmak ve ders çalışmak isteyenler vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor.  

Selçuklu Belediyesi, kütüphanecilik faaliyetlerinde sürekli yeni yayınlar ve güncel kitaplarla hizmet standardını her zaman üst seviyede tutuyor. İlçenin farklı yerlerinde bulunan 36 kütüphane, 265 bin 291   kitapla okurlara hizmet sunuluyor. 78 bin 318 üyesi olan ve yıl içinde günlük ortalama 7 bin kişinin yararlandığı kütüphanelerden ödünç kitap alınabilirken ücretsiz internet erişimi de sağlanıyor.

Tatil döneminin kitap okumaya engel olmadığını aksine daha fazla kitap okunması için fırsat oluşturabilecek bir dönem olduğuna dikkat çeken yetkililer,“Ülkemizde kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaplarla tanıştırılması ve onlara bu alışkanlığın kazandırılması gerekiyor. Kütüphanelerimiz tatil döneminde de hemşehrilerimize  hizmet etmeye devam ediyor. Kütüphanelerimizin hepsinde internet bağlantılı bilgisayarlarımız bulunuyor. Başta öğrenciler olmak üzere tüm kitapseverleri inceleme ve araştırmalarına olanak sağlayan bu hizmetlerimizden faydalanmaya davet ediyoruz” denildi.

Selçuklu Belediyesi Kütüphaneleri yaz tatili döneminde hafta içi  08:00-17:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

kutuphane-(1).jpg

Selçuklu'da Yer Alan 36 Kütüphane Şunlar:

1. Süleyman Çelebi, 2.Şeker, 3.Bosna Hersek, 4. Rauf Orbay, 5.Dumlupınar, 6.Ahmet Keleşoğlu, 7.Akşemsettin, 8.E.Valide Sultan. 9. İsmail Kaya A.İ.H.L., 10. Bosna A.İ.H.L.,11. Şems-İ Tebrizi A.İ.H.L., 12. R. Mahmut Sami A.İ.H.L., 13.Konevi A. L., 14. Osman Nuri Hekimoğlu A.L., 15.Mareşal M. Kemal Ort., 16. Adnan Hadiye Sürmegöz ORT, 17. Erdem Beyazıt İ.H.O., 18. Kaşgarlı Mahmut Ort., 19.H.Ahmet Yesevi

Ort. 20.Tepekent İ.H.O. 21.Selçuklu Belediyesi İ.H.O., 22.İMKB Ort., 23.Hakim Ömer Onsun İlk., 24. Başarakavak İlk, 25.Sancak Ort., 26. Buhari İ.H.L., 27. Hocacihan İ.H.O. 28 .Selçuklu Fen Lisesi,

29. Mümine Hatun Kız İ.H.L. , 30. Mustafa Büyükkaplan Hafız İ.H.O., 31. Yüzüncü Yıl Mah. Ahmet Haşhaş Ort., 32. Büyük Bayram Ort, 33.Rebii Karatekin Ort., 34. Mustaf Hotamışlı İ.H.O., 35. Abdullah Tayyip Olçak Ort. ve 36. Selçuklu Belediyesi İ.H.O. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.