Kız arkadaşının ölümü kaza değil cinayet çıkınca müebbet hapse çarptırıldı

Kız arkadaşının ölümü kaza değil cinayet çıkınca müebbet hapse çarptırıldı
Mersin'de geçen yıl erkek arkadaşıyla bindiği aracın sulama kanalına düşmesi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Sedef Tuncay'ın, otopsi raporuna göre darbediler öldürüldüğü belirlendi- Tuncay'ı darbederek öldürdüğü ve olaya kaza süsü verdiği iddiasıyla yar

MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde geçen yıl erkek arkadaşıyla bindiği aracın sulama kanalına düşmesi sonucu yaşamını yitiren 23 yaşındaki öğretmen Sedef Tuncay'ın darbedilerek öldürüldüğü anlaşılınca maktulun arkadaşı müebbet hapse çarptırıldı.

Alınan bilgiye göre, öğretmen Sedef Tuncay ile erkek arkadaşı Yavuz Sönmez'in (28) içinde bulunduğu otomobil, 26 Ağustos 2015'te, ilçeye bağlı Bolatlı Mahallesi'nde sulama kanalına düştü. Olayda Sönmez ve Tuncay yaralandı. Genç öğretmen, tedavi gördüğü hastanede verdiği 4 günlük yaşam mücadelesine yenik düştü.

Kazanın ardından gözaltına alınan Sönmez, ifadesinde, kız arkadaşının içki içtiğini ve aracı kullanmak için ısrar ettiğini, direksiyona geçtikten sonra da kazanın meydana geldiğini öne sürdü. Kendisinin, aracın camını kırarak sudan çıktığını ancak sevgilisini kurtaramadığını iddia eden Sönmez, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Genç kadının ölümüyle ilgili Adana Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi raporunun soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığına gönderilmesiyle olayın kaza olmadığı anlaşıldı.

Raporda, Sedef Tuncay'ın, yüz kemiğinde kırıklar, sağ yanakta ödem ve morluk, her iki kolda morluk, göğüs hizasında kanamalı kırık, göğüs sağ duvarında kanama, geniz bölgesinde kanama ve kemik parçaları bulunduğu tespit edildi.

Tuncay'ın kanında ve göz içi sıvısında alkol bulunmadığı da belirtilen raporda ölümün, genel beden travmasına bağlı göğüs kırığı ve yüz kemik kırıkları ile vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan yumuşak doku içi kanama, suda boğulmaya bağlı gerçekleştiği kaydedildi.

Tarsus Cumhuriyet Savcılığının, rapor doğrultusunda "kasten öldürme" suçlamasıyla hazırladığı ek iddianamede, "Şüpheli Yavuz Sönmez'in, belirlenemeyen nedenden dolayı Sedef Tuncay'ı darbettiği, maktulun yaralı vaziyetteyken suda boğularak, darp ve boğulma nedeniyle öldüğü, şüphelinin Sedef Tuncay'ı bu şekilde kasten öldürerek olaya kaza süsü verdiği kanaatine varıldı" ifadesi yer aldı.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yavuz Sönmez savunmasında, olay günü Tuncay ile sohbet ettiklerini, aralarına kötü bir şey geçmediğini iddia etti.

Kazanın, ilk ifadesindeki gibi olduğunu öne süren Sönmez, "Sedef, 'ben arabayı kullanacağım' diyerek direksiyona geçti. Kendisini, burada arabayı sürmemesi gerektiği konusunda uyardım ve başka yerde kullandıracağımı söyledim. Bir anda arabayı çalıştırdı, aracın istikameti baraj tarafında olduğu için birlikte suya düştük" dedi.

Sönmez, araçtan sadece kendisinin çıkabildiğini belirterek, "Maktulün vücudundaki kemik kırıklarının sebebini bilmiyorum, aramızda tartışma bile olmadı" diye konuştu.

Hakim Ercan Kumhak başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanığı müebbet hapis cezasına çarptırırken, takdiri indirim maddelerinin uygulanmasına yer olmadığına da karar verdi.

Sedef öğretmenin babası Metin Tuncay, adliye çıkışında AA muhabirine, "Allah, kimsenin başına vermesin. Evlat acısı çok kötü bir şeymiş. Kızım geri gelmeyecek ama adalet yerini buldu" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.