Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi"

Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi"
Projenin Mersin etabı öğrencilerin sunumlarıyla tamamlandı

MERSİN (AA) - İlköğretim 6. sınıf kız öğrenciler için küresel eğitim, bilim ve kültür alışverişi konularında farkındalık sağlamak amacıyla başlatılan "Prof. Aziz Sancar Girls In STEM (GIS) Projesi"nin Mersin etabı sona erdi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda gerçekleşen kampın ikinci gününde yüz öğrenci, gözetmenler eşliğinde birbirleriyle fikir alışverişinde bulunarak projelerini hazırladı.

Proje Yöneticisi Gökhan Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamp fikrinin 1 yıldan fazla bir süre içerisinde hayata geçirildiğini belirtti.

Nobel Ödüllü Aziz Sancar'ın ortaya koyduğu inisiyatif ve değerlendirmelerle projenin ortaya çıktığını aktaran Coşkun, şöyle dedi:

"Aziz Sancar'ın ortaya koyduğu başarı hikayesi ve bilim insanı kimliğinden yola çıkarak bir rol model tasarladık. Bu rol modeli de en erken yaşta çocuklarımıza aktaralım istedik. Amacımız, mümkün olan en erken yaştaki yaş grubuna, rol modeller üzerinden bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik programlarını sevdirmek, onlara bir rol model kavramından, merak duygularına dokunarak geleceklerinden bu alanla ilgili eğitim almalarına teşvik etmek. Yani bir algı yönetimi. Bunu yaparken de rol modeller üzerinden ilerliyoruz."

Coşkun, projenin mayıs ayında sona ereceğini ve önümüzdeki yıllarda daha çok ilde öğrencilerle projeyi gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Projenin önemli mesajlar verdiğini dile getiren Coşkun, "Projede herhangi bir seçicilik, test, sınav yok. En önemli mesajlardan biri de sınav, test, seçme gibi duygulardan uzak, çocukların eğitimine bir mesaj göndermek." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Ceren Cerrah da projesinde hava kirliliğini önlemek için "Güneş enerjisiyle ısıtılan metrobüs" hazırladıklarını ve yaşlı yolcuların araçta daha güvenli yolculuk yapması için güvenli koltuklar tasarladıklarını söyledi.

Diğer öğrenciler de çöpe giden ekmeklerin sokak hayvanları için değerlendirilmesine yarayacak cihaz, atıkların değerlendirildiği "Atıkistan" gibi farklı projelerin tanıtımını gerçekleştirdi.




Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi"

Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.