Kız Kulesi kapılarını ziyaretçilere kapatıyor

Kız Kulesi kapılarını ziyaretçilere kapatıyor
 Editör
Kız Kulesi'nin 2021 yılında başlatılan restore faaliyetleri 2023 yılında tamamlandı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, adada yapılacak çalışmalar nedeniyle Kız Kulesi'nin bir hafta ziyaretçilere kapatılacağını açıkladı

Kız Kulesi'nin 2021 yılında başlatılan restore faaliyetleri 2023 yılında tamamlandı. Fakat ziyarete açılışı 2024 ise yılında gerçekleşti. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü son yaptığı açıklamada, adada yapılacak kontrol faaliyetleri nedeniyle Kız Kulesi'nin bir hafta kapatılacağını açıkladı.

Kız Kulesi'nde 2021 yılında başlayan restore faaliyetleri , 2023 yılında tamamlanmıştı. Kule, 11 Mayıs 2023 tarihinde lazer gösterisiyle açıldı. Fakat Kız Kulesi Müzesi, 1 Mart 2024 tarihinden itibaren ziyarete açıldı. Kısa bir süre önce açılan müzeyle ilgili yeni gelişme yaşandı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, adada yapılacak kontrol faaliyetleri sebebiyle Kız Kulesi’nin bir hafta kapatılacağını duyurdu.

ekran-alintisi.jpg

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Kız Kulesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca adada yapılacak kontrol faaliyetlerinin yapılabilmesi için 24-30 Nisan 2024 tarihleri arasında bir hafta süreyle ziyarete kapalı olacaktır” denildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.