Kız Öğrencilere Farkındalık Eğitimi Verilecek

Kız Öğrencilere Farkındalık Eğitimi Verilecek
Kastamonu'da yürütülen Sağlıklı Gençlerle Geleceğe El Ele Projesi kapsamında yurtlarda kalan 600 kız öğrenciye, öz güvenlerinin arttırılması amacıyla eğitim seminerleri düzenlenecek

Sağlıklı Gençlerle Geleceğe El Ele Projesi kapsamında Kastamonu'daki yurtlarda kalan 600 kız öğrenciye, öz güvenlerinin arttırılması amacıyla farkındalık eğitimi verilecek.

Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Ayten Kızıltan, belediyenin toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, projenin Sabancı Vakfınca desteklendiğini belirterek, kadınların sağlıklı, kendilerine güvenen iyi birer iş kadını, anne ve eş olmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Kızıltan, 9 ay sürecek projenin mayısta sona ereceğini vurgulayarak, toplumda söz sahibi kadınlar yetiştirilmesi için adım niteliğindeki çalışmaya herkesin desteğini beklediklerini kaydetti.

Kızıltan, şunları ifade etti:

"Ortaöğretim ve yükseköğretim yurtlarında kalan genç kızlara toplumsal cinsiyet eşitliği ve bu konudaki kalıp yargılar, kadın ve erkeğin sosyal olarak belirlenmiş kişisel özellikleri, rol sorumlulukları, değerler, beklentiler, yargılar ve rollerin neler olduğu, genel, cinsel sağlık ve üreme, cinsel şiddet, istismar, cinsel nesne olarak kullanıma maruz kalma gibi konularda eğitim vermek ve yardım masası oluşturmayı amaçlıyoruz. Projenin hedef kitlesini 5 ortaöğretim ve 7 yükseköğretim yurdunda kalan bin 718 kız öğrenci oluşturuyor. Farkındalık eğitimlerinde hedeflenen kitlemiz, her yurtta 30-50 kişi olmak üzere 360-600 genç kızdır. 

Projemiz, Kastamonu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle başladı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.