Kızılay Konya’dan örnek proje: Sosyal Market

Kızılay Konya’dan örnek proje: Sosyal Market
Yardım faaliyetlerine bir yenisini ekleyen Kızılay Konya şubesi, ihtiyaç sahibi aileler için oluşturduğu mağazada giyim ihtiyacı olan kişilerin gönüllerince alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

Hayatın her döneminde ihtiyacı olana el uzatan Kızılay, gelenekselleşen Ramazan yardımlarıyla bu yıl da milyonlara ulaştı. Kızılay’ın 153 yıldan bu yana merhametin öncüsü olarak Türkiye’de ve dünyada iyiliğin kurumsallaşması için gayret gösterdiğini ifade eden Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yardım geleneğimizi güçlendirerek gelecek nesillere taşımak için sürekli yeni yöntemler geliştiriyoruz. Pandemi döneminde ise bu süreçten doğan yaralara çare olmak adına birçok çalışmayı sahada aktif olarak tüm kadrolarımızla gerçekleştirdik ve hizmetlerimize devam etmekteyiz. Hem Ramazan ayındaki çalışmalarımıza hem de pandemi döneminde çalışmalarımıza destek veren canla başla gece gündüz demeden iyiliği ulaşabildiğimiz her noktaya her kalbe merhamet ve sevgi ile dokunarak bizlere hizmetlerimizde eşlik eden gönüllerimize ve tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

manset-1.jpg

DAHA ÇOK KİŞİYE İYİLİĞİN YAYILMASINDA BİZLERİ MOTİVE EDİYOR

Kızılay’ın ihtiyaç sahipleri için kurduğu mağazanın işleyişi hakkında bilgi veren Üzülmez, vatandaşları bu hayra ortak olmaya davet etti. Üzülmez, “Konya Şube Hizmet Binamız bünyesinde yer alan 480 metrekare alanda yardım ve desteğe ihtiyaç duyan kişilerin diledikleri takdirde yararlanabilecekleri bir sosyal market projesi hayata geçirildi. Mağaza 2019’un sonunda açıldı. 2020’nin Ocak ayında da tam faaliyete geçti. Bu proje kapsamında derneğimize bağışta bulunulan hayırsever vatandaşlarımızın ayni yardımlarını doğrudan ihtiyaç sahiplerine sunulabilmesi mümkün oluyor. İlimizdeki ihtiyaç sahibi kişileri pandemi şartları da göz önünde bulundurularak mağazamızda davet ediyoruz. Herhangi bir mağazadan alışveriş yapar gibi kendilerine uygun ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde süreci tamamlıyorlar. Bu süreçte kişilerin heyecanları ve çocukların mutluluklarını görmek ise bizlere mutluluk veriyor. Daha çok kişiye iyiliğin yayılmasında bizleri motive ediyor” dedi.

manset-2.jpeg

BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN KİŞİLERE SORUYORUZ

Mağazamızda bulunan malzemelerin kurumsal bağışçılarımız ve yerelde bulunan hayırsever bağışçılarımızın yapmış olduğu bağışlardan oluştuğunu ifade eden Üzülmez, “Biz ihtiyacımız olan malzemeleri belirleyip kendilerine söylüyoruz. Onlarda yazlık ve kışlık dönemi olarak gerekli malzemeleri tarafımıza ulaştırıyorlar. Gelen ürünleri burada arkadaşlarımızla kendi hazırlamış olduğumuz barkotlama sistemiyle tasnifleyip depoluyoruz. Rafta ürünlerimiz bittikçe tıpkı bir mağaza işleyişi gibi buradan takviye ediyoruz. Kızılay’a bağış yapmaya gelenlere kişilere şartlı bağış yapmak isterlerse yapmış oldukları bağışım şartı gereği talebi yerine getirilerek bağışçımız ile ihtiyaç sahibi kişiler arasında iyilik elçiliği vazifemizi yerine getiriyoruz” şeklinde konuştu.

manset-2.jpg

GÖNÜLLERİNCE ALABİLİYORLAR

İhtiyaç sahibi kişilerin başvuru aşamasından da bahseden Üzülmez şunları söyledi. “İhtiyaç sahibi bize müracaatını yapar. Bizim ondan istediğimiz bir takım belgeler olur. Ekiplerimiz tahkikatlarını tamamlar ve tamamlanan raporlar komisyona sunulur bu sebepten bu sürecin tamamlanabilmesi için bu gereklidir. Çünkü standart bir yardımdan ziyade kişinin durumuna göre yardım yapmak istiyoruz. Giyim yardımı kapsamına alınan kişilerin belgeleri oluşturularak bu kişiler SMS yoluyla bilgilendirilir. Ve gelen kişiler burada mağazadan alışveriş yapar gibi gönüllerince giyim ihtiyaçlarını alabilirler.”

manset-1.jpeg

ÇOCUĞUN GÜLÜŞÜNÜ GÖRMEK DÜNYAYA BEDEL

Yaptıkları her dağıtımda enteresan hikâyelerle karşılaştıklarını belirten Kızılay Mağaza Sorumlusu ise, “Bir anne ile kızı gelmişti mağazadan alışveriş yapmak için. Kız 3-4 yaşlarında falan. Anne alışverişini rahat yapsın diye bizde kızımızla oynadık. Balon şeker vererek mutlu etmeye çalıştık. O ara mağazaya çocuklar için ışıklı spor ayakkabılar almıştık. Onları göstererek, ‘Denemek ister misin’ dedim. Ayağına giydirdik. Arkasından ışık yandığını görünce gözleri öyle bir parladı ki size anlatamam. Ayağından çıkardığı pembe terlikleri, balonu, şekerler hepsi orada kaldı. Koşarak gitti ayakkabılarına baka baka. O an dünyasından geçmişti. Meslek hayatım boyunca bu manzarayı asla unutmayacağım. Çocuklarımızın gülüşünü görmek bizim için dünyaya bedel” diye konuştu. (Gülşen Çopur)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.