Kızılay'dan 50 bin terör mağduruna yardım

Kızılay'dan 50 bin terör mağduruna yardım
Terör mağduru ailelere yardımlarını sürdüren Türk Kızılayı, bugüne kadar 50 binden fazla kişiye ulaştı

ANKARA (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör mağduru ailelere yardımlarını sürdüren Türk Kızılayının, bugüne kadar 50 binden fazla kişiye ulaştığı bildirildi.

Kızılay'dan yapılan açıklamada, derneğin, ailelere yaptığı gıda ve kıyafet yardımının yanı sıra maddi yardım için de hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, terör mağduru ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmek için, terörden en fazla etkilenen Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'da inceleme ve temaslarda bulundu, bölgedeki yerel yöneticiler ve Kızılay şubelerinin başkanlarıyla görüştü.

Kınık, terör mağduru vatandaşlara kısa süre içinde "Kızılay Kart" ile maddi desteğe başlanacağını belirterek, "Diyarbakır ve Siirt’te kurulan lojistik merkezlerden yaklaşık 50 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak kadar gıda malzemesi, kıyafet ve battaniye dağıtımı gerçekleştirdik. Kısa bir süre içinde ise Kızılay Kart ile maddi desteğe başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki terör mağduru vatandaşlarla da bir araya gelen Kınık, bu vatandaşlara desteklerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.