Kızılay'ın Kurban Bağışı Programı

Kızılay'ın Kurban Bağışı Programı
Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Kurban bağışında geçen yıllara göre daha iyi bir sezon geçirdiklerini belirtti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kurban bağışında geçen yıllara göre daha iyi bir sezon geçirdiklerini belirtti.

Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban bağışı konusunda vatandaşların Türk Kızılayı'na güvenmesini istediklerini söyledi.

Türk Kızılayı'nın özgün bir kurban modeli olduğunu belirten Akar, 2007 yılından itibaren hayata geçirdikleri  "Kurbanda Kızılay Modeli" adlı projeye devam ettiklerini aktardı.

Büyük kentlerde kurban kesiminin kolay olmaması, etlerin dağıtımının da verimli olamaması üzerine başlattıkları kampanya kapsamında konserve haline getirilen kurban kavurmalarının 1,5 yıllık dayanma süresi içinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyleyen Akar, "Yeni başlamış olmakla birlikte geçmiş yıllara oranla kurban bağışı sayısında artış görüyoruz. Biz aslında bir skor peşinde değiliz. Bizim amacımız yardıma muhtaç çok daha fazla insana ulaşmaktır. Bu yıl iyi bir kurban bağışı bekliyoruz" dedi.

Akar bağışta bulunan vatandaşlara CD ortamında kurbanın nasıl kesildiğini gösteren bir görsel ve noter belgesi gönderdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.