Kızılcaali Taş Köprüsü yeniden yapılacak

Kızılcaali Taş Köprüsü yeniden yapılacak
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir-Yozgat sınırındaki Delice Çayı üzerinde bulunan Kızılcaali Taş Köprüsü'nün yeninden yapılacağı bildirildi.AK Parti Kırşehir...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir-Yozgat sınırındaki Delice Çayı üzerinde bulunan Kızılcaali Taş Köprüsü'nün yeninden yapılacağı bildirildi.

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya'nın yaptığı ortak yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlükleriyle yapılan görüşmeler neticesinde taş köprünün yeniden yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kızılcaali Köprüsü, Yozgat ile sınırımızı teşkil eden Çiçekdağı'nın köyleri için hayati önem arz etmektedir. Farklı vilayetlerin parçaları olsalar dahi bu bölgede bulunan Tepecik, Safalı, Kızılcaali, Boğazkale, Boğazevci, Büyükteflek, Sekili gibi köylerimiz birçok yönden ticari ve sosyal ilişki içerisinde. Özellikle, Sekili'de Toprak Mahsulleri Ofisi olması dolayısıyla köylülerimiz arpasını, buğdayını, pancarını bu bölgeye götürüyor. Ayrıca bilindiği üzere, Kızılcaali mevkisinde karayollarını kış şartlarında tuzlamak üzere kullanılan bir kaya tuzu işletmesi var. Bunun ikincisi de yakın bir zamanda Tepecik yakınlarına açılacak. Bu iki önemli durum köprü üzerinde ciddi bir trafik oluşmasına neden olmaktadır. Köprünün mevcut hali ise günümüz şartlarının ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalmakta. Bu yüzden DSİ Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde köprünün yapılması kararlaştırıldı. Bu sayede, özellikle Yozgat sınırımızdaki köylerimizin bu bölge ile olan ticari ve sosyal ilişkilerine kolaylık getirmiş olacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.