Kızıldeniz'de Mısır-ABD-BAE ortak deniz tatbikatı

Kızıldeniz'de Mısır-ABD-BAE ortak deniz tatbikatı
Kızıldeniz karasularında üç ülkenin deniz kuvvetlerinin düzenlediği ortak askeri tatbikat sona erdi

KAHİRE (AA) - Kızıldeniz karasularında Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve ABD deniz kuvvetleri tarafından yapılan ortak askeri tatbikatın sona erdiği bildirildi.

Mısır Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, pazartesi günü başlayan tatbikat çerçevesinde, üç ülkeye ait birliklerin, deniz gözetleme, saldırı ve savunma taktiklerini denediği belirtildi.

Düşman güçlerinin hava ve karadaki hedeflerinin vurulması ile saldırıların bertaraf edilmesi için gündüz ve gece gerçek mühimmat atışının yapıldığı ifade edilen açıklamada, şüpheli gemilerin durdurulması ve kontrolü ile denizaltıların saldırılarını önleme tatbikatlarının da gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, üç ülkenin "Kurbağa Adam" personelinin patlayıcı madde, bomba ve deniz mayını arama ile imha çalışmaları da yaptığı bildirildi.

ABD'nin Kahire Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada da üç ülkenin deniz kuvvetlerinden yüzlerce personelin bu tatbikata katıldığı ifade edildi.

Tatbikatın önemine işaret edilen açıklamada, ABD ve Mısır deniz kuvvetlerinin bölgede ortak bir tehdide karşı mücadele ettiği, bu yüzden birlikte çalışmaları gerektiği vurgulandı.

Mısır ve ABD, 1991 yılından bu yana her yıl "Kartal Selamı" adı altında ortak tatbikat düzenliyor. Tatbikata 2013 yılından bu yana BAE de katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.