Kızıltepe'deki terör saldırısı

Kızıltepe'deki terör saldırısı
Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Öter:- "Herkes çıkıp sesini yükseltsin, 'şiddet, ölüm istemiyoruz, buna karşıyız' desin. Sessiz kalırsak bu ölüm her gün birimizi kucaklayacak ve bu ateş hepimizi saracaktır"

MARDİN (AA) - Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe ilçesinde askerlik şubesine teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıyı kınayarak "Herkes çıkıp sesini yükseltsin, 'şiddet, ölüm istemiyoruz, buna karşıyız' desin. Sessiz kalırsak bu ölüm her gün birimizi kucaklayacak ve bu ateş hepimizi saracaktır" çağrısında bulundu.

Öter ve yönetim kurulu üyeleri, saldırının gerçekleştiği bölgeyi ziyaret etti.

Saldırının insanlığa yönelik yapıldığını, "Bir insanı öldürenin bütün insanlığı öldürmüş gibi olduğunu" dile getiren Öter, şöyle konuştu:

"Evet bugün burada bir insan hayatını kaybetmiştir. Bu insan Suriye'deki iç savaştan kaçarak bize sığınmış ancak ölüm burada gelip onu yakalamıştır. Bu saldırı aynı zamanda insanlığın geleceğine yönelik de yapılmıştır çünkü insanlığın geleceği olan çocuklar burada yaralanmıştır. 3 tane çocuk bu olayda yaralanmıştır. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Burada bütün sivil toplum örgütleri, bütün vatandaşları gelecek adına, insanlık adına bu ve buna benzer bütün saldırılara karşı tepki göstermeye çağırıyoruz. Gün bugündür, artık yeter diyoruz."

Terör saldırıları yüzünden bölgenin tarihinin neredeyse yok olduğuna dikkati çeken Öter, terörün sivil insanları öldürdüğünü ve yaraladığını vurguladı.

Öter, şunları kaydetti:

"Bu insanların geleceği, 50-60 yıl çocuk çoluğuyla perişan bir şekilde çalışmış, didinmiş bir ev sahibi olmuş, onu da başına yıkıyorlar. İnsanlar memleketlerinden sürgün ediliyor. Bunun arkasında kim varsa kim destek veriyorsa şiddetle kınıyoruz. Herkes çıkıp sesini yükseltsin, 'şiddet ölüm istemiyoruz, buna karşıyız' desin. Bu şekilde sessiz kalırsak inanın bu ölüm her gün birimizi kucaklayacak ve bu ateş hepimizi saracaktır. Herkes duyarlı olsun herkes aklını başına alsın eğer birisi kendi geleceği adına bunu yapıyorsa bizler de geleceğimiz adına tepki koymalıyız ve ölümlere karşı gelmeliyiz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.