Kızlarıyla hem hayata hem kansere direniyor

Kızlarıyla hem hayata hem kansere direniyor
Eşinin cezaevine girmesi sonrasında maddi sıkıntı yaşayan, ardından kansere yakalanan Nurcan Çinkaya, 5 kızından aldığı güçle hem sorunları hem de hastalığıyla baş etmeye çalışıyor- Ailesine destek olmak için okulu bırakmak zorunda kalan 17 yaşındaki Büşr

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Eşinin cezaevine girmesi sonrasında maddi sıkıntı yaşayan, ardından kansere yakalanan Nurcan Çinkaya, 5 kızından aldığı güçle hem hayata hem de kansere direniyor.

Küçük yaşta evlenerek 5 kız çocuğu sahibi olan Çinkaya'nın hayatı, eşinin geçen yıl cezaevine girmesinin ardından daha da zorlaştı. Maddi sıkıntılar yaşayan Çinkaya, daha sonra meme kanserine yakalandığını öğrendi.

Rahatsızlığı nedeniyle işini bırakmak zorunda kalan Çinkaya'nın yaşadığı maddi ve manevi sıkıntılar katlanarak arttı. Bunun üzerine 2 kızı, eğitimlerine ara vererek, annelerine hem evde hem de tedavi sürecinde destek olmaya başladı.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gündüz Kemoterapi Ünitesi'nde tedavi gören kanser hastası Çinkaya, yaşadığı tüm zorluklara rağmen kızlarının desteği ve resim tutkusuyla ayakta kalmaya çalışıyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çinkaya, bir yıldır tedavi gördüğünü, süreç içinde kanserin diğer organlarına sıçraması nedeniyle zor günler geçirdiğini söyledi.

- Kardeşlerine bakmak için okulunu bıraktı

Kemoterapi nedeniyle saçları dökülen ve peruk takan Çinkaya, "Dışarıdan görenler kanser olduğumu anlamıyor ama çok uzun tedaviler gördüm, halen de devam ediyor. Ameliyat oldum, akciğerlerim ve boynuma kadar sıçramıştı. Şimdi daha iyi durumdayım. Tedavim devam ediyor." diye konuştu.

Tedavi sürecinde en çok üzüldüğü durumun, kızlarının okulunu yarım bırakmak zorunda kalması olduğunu belirten Çinkaya, "Benim rahatsızlığım ve babalarının olmaması hem derslerini hem de psikolojilerini çok etkiledi. Büyük kızım okulunu bıraktı, bir küçüğü ise liseye gidecekti ama başlayamadı." dedi.

Hayata umutla baktığını dile getiren Çinkaya, "Buraya ilk geldiğimde hayatımın bittiğini düşünüyordum. Ölüm her zaman ensemde bir nefes gibiydi. Şu an hiç hissetmiyorum. Kanserle birlikte ben Nurcan'ı öldürdüm, her şeye sıfırdan başlayacağım. Benim için yeni bir başlangıç olacak." ifadelerini kullandı.

Annesine yardımcı olan 17 yaşındaki Büşra Çinkaya da ev işlerine yardım ettiğini, kardeşlerine baktığını anlattı.

Bunun dışında tüm vaktini annesiyle geçirdiğini kaydeden Çinkaya, "Buraya geliyorum annemin yanında bekliyorum. Annem burada resim de yapıyor. Ona bile yardım ediyorum. Okuluma açık okuldan devam ediyorum. Meslek bölümüne yazıldım. Hayalim çocuk gelişimi okumak." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.