KMÜ’de Hz. Peygamber ve ticaret konferansı

KMÜ’de Hz. Peygamber ve ticaret konferansı
Karaman Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Ticaret" konulu konferans düzenlendi

KARAMAN (AA) - Karaman Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber ve Ticaret" konulu konferans düzenlendi.

Karaman Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) konferans salonunda düzenlenen konferansta, dünya genelinde yaklaşık 80 İslam ülkesi bulunduğunu söyledi.

Bu ülkelerin dünya ticareti üzerinde istenilen düzeyde etkilerinin olmadığını dile getiren Arı, "Peygamber Efendimizin mesleği ticaretti. O dönemde en çok ticaretle uğraşan kavimler de bizdik. Fakat şimdi bakıyoruz tüm İslam ülkeleri bir Almanya kadar ticaret hacmine sahip. Eğer ticaret, Peygamberimizin mesleği ise ve bizim kültürümüze ait bir konu ise biz neden bu konuda başarılı değiliz, bunu konuşmamız ve tartışmamız gerekiyor." dedi.

KMÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güzel ise Peygamber Efendimizin ticari hayata yönelik uygulamalarından bahsederek, "Efendimiz, tam bir ticaret duayeniydi. Pazar yeri kurması, pazarcılardan vergi almaması, O’nun ticareti geliştirmek adına yapmış olduğu bazı uygulamalardır. Üretimde verimliliği, ortaklıkta kazancı ve gönül hoşnutluğunu ön planda tutmuştur" diye konuştu.


KMÜ’de Hz. Peygamber ve ticaret konferansı

KMÜ’de Hz. Peygamber ve ticaret konferansı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.