KO-MEK’TE ARICILIK KURSU AÇILDI

KO-MEK’TE ARICILIK KURSU AÇILDI
Birçok alanda, değişik yaş gruplarına eğitim veren KO-MEK, arıcılık kursunu açtı.

- Birçok alanda, değişik yaş gruplarına eğitim veren KO-MEK, arıcılık kursunu açtı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde birçok branşta değişik yaş gruplarına eğitim veren KO-MEK, istek üzerine arıcılık kursu da açıldı. Yaş ortalamasının oldukça yüksek olan 30 kursiyerin eğitim aldığı KO-MEK Tepeköy Kurs Merkezi’nde eğitim gören vatandaşlar hem stres atmak hem baba mesleğinin devam ettirmek istiyor.

Kursiyerlerden Sevilay Gümüştekin, baba mesleğini devam ettirmek istediğini belirterek, “Bayanların da hep dikiş nakış kurslarına değil, farklı branşlarla da uğraşması gerektiğini düşünüyorum. Babam arıcılık yapıyor, ben de arıcılık konusunda sertifika alarak bu mesleği öğrenip devam ettirmek için kursa geliyorum’’ dedi. KO-MEK yetkililerinin evlerine gelerek kendilerini bilgilendirdiğini söyleyen Sevilay Hanım, ‘’Konular güzel anlatılıyor, eğitimlerde bir bayan olarak tek kalmamak için diğer bayanlara da tavsiye ediyorum’’ diye konuştu.

KO-MEK’te solidworks ve catia kurslarına katıldığını ve arıcılığa merakı olduğu için kurslara katıldığını söyleyen Ramazan Ekici, “KO-MEK hocalarının çok tecrübeli. Kayınpederimin bahçesinde hafta sonları arıcılık ile uğraşarak vaktimizi değerlendirmek istedik. Burada hem hocalarımızdan hem de tecrübeli arıcı kursiyerlerden destek alarak bu mesleği öğrenmeye çalışıyorum. KO-MEK mahallelere ve köylere kadar şubelerini yayarak çalışmalarını büyütüyor, biz de istifade etmeye çalışıyoruz’’ dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.