Kobani çevresinde IŞİD hedefleri vuruldu

Kobani çevresinde IŞİD hedefleri vuruldu
ABD ve koalisyon güçleri, Kobani çevresinde IŞİD hedeflerini vurdu

ABD ve koalisyon güçleri, Kobani yakınlarındaki IŞİD  hedeflerine hava saldırısı düzenledi.
    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada,  Amerikan ordusunun ortak Arap ulusların askeri güçleriyle IŞİD hedeflerine  yönelik hava saldırılarına devam ettiği bildirildi. Örgütün Suriye'deki  hedeflerine savaş ve insansız hava uçaklarıyla 7, Irak'taki hedeflerine de sadece  Amerikan ordusuna ait saldırı uçaklarıyla 3 yeni hava saldırısı düzenlendiği  duyuruldu.

    Suriye'de, Haseke'nin güneyinde IŞİD'e ait bir aracın imha edildiği,  yine aynı kentin yakınlarında örgütün karargahına ait bazı binaların yıkıldığı  belirtilirken, Manbij yakınlarında ise örgütün komuta kontrol tesisine hasar  verildiği kaydedildi.

IŞİD ve YPG arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani  yakınlarında IŞİD'e ait bir binanın ve iki silahlı aracın imha edildiği ifade  edildi.
Rakka yakınlarında ise örgüt kontrolündeki bir hava alanına, örgütün  karargahına ve eğitim kampına hasar verildiği bilgisi paylaşıldı.
Suriye'deki hedeflere yönelik hava saldırılarının Suudi arabistan,  Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılımıyla yapıldığı kaydedildi.
Irak'ta ise Erbil'in güneybatısında gerçekleştirilen üç saldırıda dört  IŞİD silahlı aracının ve bir muharebe mevzisinin kullanılmaz hale getirildiği  belirtildi.
Açıklamada uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli  biçimde ayrıldığı belirtildi.

 

 

Saldırılarda 18 militan öldü, 32'si yaralandı
ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyonun,  Irak'ın güneydoğusundaki Musul kentinde, terör örgütü IŞİD unsurlarına yönelik  düzenlediği hava saldırılarında 18 militanın öldüğü, 32'sinin de yaralandığı  bildirildi.
Peşmerge güçlerinden alınan bilgiye göre, uluslararası koalisyona  bağlı uçak, Musul'daki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi.  Saldırı sırasında 18 militan hayatını kaybederken, 32'si de yaralandı.

Saldırıda örgüte ait çok sayıda mühimmat ve ekipman da imha edildi.
Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap  Emirlikleri'nin de katılımıyla ABD, Suriye'deki IŞİD hedeflerine 23 Eylül'de hava  saldırıları başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.