Kobani Düşerse Diyarbakır da Düşer

Kobani Düşerse Diyarbakır da Düşer
Bölgede yaşanan gelişmeler hakkında endişelerini dile getiren Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim, "Kobani düşerse Diyarbakır da düşer" dedi.

Kobani'de IŞİD saldırıları devam ederken, kanton yönetimi uluslararası topluma acil yardım koridoru açılması çağrısı yapıyor. İMC TV Haber Müdürü Hamza Aktan'ın sorularını yanıtlayan Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim, Kobanililerin büyük bir katliamla karşı karşıya olduğunu vurguladı, Türkiye'ye de çağrıda bulundu.

"İnsani yardım geldi, onun için de teşekkür ederiz ancak bu yeterli değil, askeri yardımın da gelmesi gerekiyor" diyen Müslim "Kobani halkı Kürdistani bir halk olduğundan,Kobani çocukları Kürdistan'ın çocukları olduğundan Kürdistan yetkilileri ve Peşmerge'nin Kobani için sorumluluk hissetmesi, Kobani'nin düşmemesi için yardım etmesi gerekiyor. Çünkü Kobani düşerse yarın Hewler (Erbil) de düşer, Amed (Diyarbakır) de düşer" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum