Kobani’de 4 köy el değiştirdi!

Kobani’de 4 köy el değiştirdi!
Ağır silahlarla donatılmış peşmerge güçleri, YPG ve ÖSO’nun IŞİD’e karşı savaştığı Kobani’de savaşın seyri Kürtlerin lehine dönüyor.

Peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) birliklerinin YPG/PYD’ye destek verdiğiKobani’de savaşın seyri değişiyor. ÖSO, PYD ve peşmergenin düzenlediği toplantıların ardından IŞİD'e karşı taarruza geçti. Bugün gece 03.00 sıralarında başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam etti. Doğu ve Güney cephesinde ilerleme kaydedemeyen Kürt guruplar, Batıda IŞİD’i geri püskürttü. 

Peşmerge Güçleri’nin havan topu ve Katyuşa füzeleriyle saldırdığı bölgeye YPG ve ÖSO’nun da operasyon düzenledi. Saldırı sonucu Arbuş, Manaza, Albalur ve Çıkur köyleri IŞİD’den geri alındığı öğrenildi. Kent merkezinde ise aralıklarla dumanların yükseldiği görüldü. 

Bu arada ilçenin batısında çatışmalar devam ederken Yumurtalık bölgesinde araçları başında bekleyen Kobanili bir vatandaşın da IŞİD militanlarının hedefi olduğu belirtiliyor. Türkiye sınırında aracının yanında bekleyen Kobanili vatandaş, Kürt guruplar ile IŞİD militanları arasında süren çatışmalarda seken bir merminin isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Öte yandan Kobani'de IŞİD'e karşı birleşen YPG, ÖSO ve peşmerge güçlerine havadan destek sunmak için ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da keşif uçuşlarını sürdürüyor. Sınıra yakın yerleşim birimleri ise adeta enkaza döndüğü görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum