Kobani'de ibre dönüyor

Kobani'de ibre dönüyor
Kobani’yi 30 gündür kuşatma altında tutan IŞİD, geriletilmeye başladı. Koalisyon güçlerinin dün 21 hava saldırısı düzenlediği Kobani’de YPG güçleri, kentin en önemli mevzilerinden Til Şehir tepesini geri aldı.

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının iki gündür yoğun bombardıman yaptığı Kobani'de YPG güçleri IŞİD'e kaybettiği mevzileri bir bir geri almaya başladı. Koalisyon güçleri de dün Kobani çevresine 21 ayrı hava saldırısı düzenledi. Doğu, Güney ve Batı cephesindeki ilerleyişi durdurulan IŞİD militanları, kentin dış çeperlerine doğru itiliyor. Milliyet'in görüntülediği Til Şehir tepesi de YPG'nin eline geçti.

30 gündür kuşatma halindeki Kobani'de dengeler gözle görülür biçimde YPG lehine değişmeye başladı. Geçen hafta IŞİD'in eline geçen kritik bazı noktalarda YPG bayraklarının yükseldiğine tanık olundu.

Kobani'ye yakın köylerden de rahatlıkla gözlemlenen bombardıman, dün Sabahtan beri aralıksız devam etti. IŞİD'ın kenti kuşatmasının 29'uncu gününde, YPG birlikleri kent merkezindeki stratejik bazı noktalar ve kentin batısındaki Til Şehir tepesini ele geçirdi. Sabah 05.00 sıralarında koalisyon uçakları buradaki IŞİD mevzilerine yönelik ağır bir bombardıman yaptı.

GERİLEDİ AMA GÜÇLÜ


Koalisyon güçleri dün Kobani ve çevresinde 21 ayrı hava saldırısı düzenledi. Hemen ardından tepeye doğru ilerleyen YPG, Til Şehir'i ele geçirdi. YPG'nin diktiği bayrak da çıplak gözle Yumurtalık köyünden görüldü. Til Şehir tepesi, Türkiye-Suriye sınır hattına hâkim olması ve gidiş-gelişleri kontrol imkânı verdiği için iki taraf için de kritik öneme sahip. Nevroz tepesi gibi IŞİD'in geçen hafta bayrak diktiği bazı tepelerde ise IŞİD bayrakları indi. Civar köylerden rahatlıkla gözlemlenen çatışmalar bombardımanı hemen takiben uçaksavar, tank ve roket atışlarıyla kesintisiz devam etti. Çatışmaların şiddeti ve yoğunluğu, kentte hâlâ hatırı sayılır ve güçlü bir IŞİD varlığının devam ettiğini gösterdi.
 

ABD bombardımanına karşı farklı taktikler geliştiren ve ufak gruplara ayrılan IŞİD, kentin Doğu, Güneybatı ve Batı kesiminden kenti zorlamaya devam etti. IŞİD'e Rakka, Cerablus, Minbiç ve Tel Abyad'dan takviye birlikler geldiği iddia edildi.

KAYNAK: Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.