Kobani'de son durum

Kobani'de son durum
Suriye'nin Kobani ilçesindeki görevi tamamlanan Peşmerge birliği, Irak'ın Erbil kentine ulaştı.

Suriye'nin Kobani ilçesindeki görevi tamamlanan Peşmerge birliği, Irak'ın Erbil kentine ulaştı. Özel uçakla Erbil'e getirilen Peşmerge birliğini Peşmerge Bakanlığı yetkilileri karşıladı. Bakanlığın Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Peşmergenin, Kobani'deki görevinin tamamlandığını bildirdi.

Özel uçakla Erbil Uluslararası Havalimanı'na gelen 112 Peşmergeyi, aileleri, asker arkadaşları ve Peşmerge Bakanlığı yetkilileri karşıladı. Bir Peşmergenin yaralı olduğu bilgisi paylaşıldı. 
Bu arada Şanlıurfa'da kalan 12 Peşmergenin daha önce Kobani'ye götürülen askeri araçlarla, Irak'a karayoluyla gelecekleri belirtildi.

"Peşmergenin görevi tamamlandı" Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Peşmergenin, Kobani'deki görevinin tamamlandığını bildirdi.

Yaver, yaptığı yazılı açıklamada, "Peşmerge birliği, Kobani'deki DAEŞ saldırılarına karşı sivil halkı korumak, terör örgütünün ilerleyişini durdurmak ve Kürtler arasındaki uyumlu çalışmayı güçlendirmek amacıyla 4 ayrı grup halinde Kobani'ye gitmişti. Kürdistan Bölge Başkanlığı ve hükümeti, Peşmergenin Kobani'deki görevini sona erdirmeyi uygun görmüştür" ifadelerini kullandı.

Peşmerge güçlerinin beraberinde götürdüğü ağır ve hafif silahlarla görevini "layıkıyla" ve "başarıyla" yerine getirdiğini belirten Yaver, şunları kaydetti: "Peşmerge, Kobani'ye gittiğinde şehrin yalnızca yüzde 25'i Kürt savaşçılarının elindeydi. Şehir halkının tamamı göç etmişti. Güçlerimiz gittikten sonra Kobani'nin çevresi ve Rojava'nın önemli bir bölümü DAEŞ'ten temizlendi." Kürt Bölgesel Yönetimi, Türkiye'nin geçiş izni vermesiyle 28 Ekim 2014'te Kobani'ye 150 kişilik Peşmerge gücü gönderdi. İkinci grup ise 3 Aralık'ta Kobani'de görev aldı. 150 kişiden oluşan üçüncü Peşmerge grubu da 16 Ocak'ta Kobani'ye geçti ve terör örgütü DAEŞ ile savaşan Kürt gruplarına destek verdi. Son birlik ise 27 Şubat'tan beri Kobani'de görev yapıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.