Kobanili Besma Türkiye'de Şifa Bulacak

Kobanili Besma Türkiye'de Şifa Bulacak
IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani'de devam eden çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan, doğuştan kalbi delik 8 yaşındaki Besma Hemi Türkiye'de şifa bulacak

IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani'de (Ayn el Arap) devam eden çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan, doğuştan kalbi delik 8 yaşındaki Besma Hemi Türkiye'de şifa bulacak. 

Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarılı bir mini operasyon geçiren Hemi'nin sağlık durumuna ilişkin bilgi veren hastane yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Eren, çocuğun doğuştan kalp hastası olduğunu söyledi. 

Eren, Hemi'ye Suriye'de doğuştan kalp hastalıkları içinde en sık görülen Fallot Tetralojisi teşhisi konulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu hastalıkta kalpten akciğere giden bir darlık var, aynı zamanda da kalp içinde delikler oluşuyor. Kan darlıktan geçip kalbe gidemediği için bu çocuklarda morarma krizleri oluyor. Besma da bize bu krizle gelmişti. Besma'nın geldiği ilk gün gerekli bütün tetkikleri yapılarak  Prof. Dr. Ahmet Çelebi bizzat çocukla ilgilendi. Aynı gün Besma'ye balon tedavisi yaptılar. Kapalı ameliyatla bacaktan girerek o darlığı açtılar ve kanın geçişini rahatlattılar. Tabii bu geçici bir çözümdü. Ama şu anda sağlık durumu gayet iyi. Bundan sonra çocuğa kesin tedavi için kalıcı ameliyat yapılacak. Bu da önümüzdeki hafta için planlanıyor. İnşallah bu ameliyatı da başarılı bir şekilde geçirirse zannediyorum ki 3 hafta içerisinde hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğimizi düşünüyorum."

Eren, hastanede bu ameliyatın yapılabilmesi için her türlü ekipman ve personel olduğunu dile getirerek, hastalık nedeniyle ameliyat olan çocukların iyileşme oranlarının da yüksek olduğuna dikkati çekti.

- "Baskıdan, zulümden dolayı tedavisini yaptıramadık"

Minik kızın babası Mustafa Hemi (36) de kızının doğuştan kalp hastası olduğunu ancak Suriye'deki iç savaş nedeniyle hastane ve tedavi imkanı bulamadıklarını ifade etti.

Hemi, "Kızımın, baskıdan, zulümden dolayı tedavisini yaptıramadık. Kızımın 8 yaşında ameliyat olması gerekiyordu. Ama biz ümidimizi kesmişken Türkiye'de yeniden bir umut yolu açıldı" dedi.

IŞİD'in Kobaniye düzenlendiği saldırılarından önce Ankara'nın Polatlı ilçesinde tarlalarda çalıştığını, ancak baskını öğrendiklerinde hemen ülkesine dönüp ailesini alarak Suruç'a geldiğini aktaran Hemi, şöyle devam etti:

"Ailem çok korkmuştu. Artık can havliyle geldik. Suruç'a gelene kadar çok ciddi sorunlar yaşadık. Dağlar, dikenli ve mayınlı yollar... Yakalanmamak için çok çabaladık. Psikolojimiz bozuldu. Zaten kızım Besma da bu süreçte çok ciddi krizler geçirdi. O yolculuk sırasında kızımız bayağı hırpalandı ve hatta nefes alamadığı zamanlar oldu. Sonra Suruç'a ulaştık ve Kaymakam Abdullah Çiftçi bize çok yardımcı oldu. Ondan sonra da Suruç Kaymakamı vesilesiyle İstanbul'a geldik. Bizimle ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. İstanbul'a gelip tedaviye başladığımızdan itibaren Besma gitti sanki yeni bir Besma doğdu da geldi. Hayatımızın bugününe de şükürler olsun."

Besma Hemi'nin annesi Selvi Hemi ise kızının zorluklar geçirdiğini ancak ameliyattan sonra tamamen sağlığına kavuşacağından umutlu olduklarını vurguladı.

Türkiye'den çok memnun olduklarını aktaran Hemi, "Biz her şeyden çok memnunuz. Misafirperverlikte bu kadarını tahmin etmiyorduk. Sınırdan buraya kadar her şeyde yardımcı olundu. Çok çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.