Koca Seyit Tiyatro Oyunu Büyük Alkış Aldı

Koca Seyit Tiyatro Oyunu Büyük Alkış Aldı
Seydişehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı Anma Etkinlikleri kapsamında, “Koca Seyit” oyununu, Seydişehirlilerle buluşturdu.

Süleyman Sayan'ın Haberi

Seydişehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı Anma Etkinlikleri kapsamında, “Koca Seyit” oyununu, Seydişehirlilerle buluşturdu.

İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu’nun oyunu, Seydişehir Belediyesi Şaban Cengiz Kültür Merkezinde Gündüz bölümünde lise öğrencilerine, Akşam seansında halkla açık gösterildi.. Her iki seansta da salon tamamen dolarken,Tiyatroda duygu dolu anlar yaşandı.

Milleti millet yapan temel değerlerin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kendi tarihini, kendi kültürünü, köklerinin bilerek geçmişe bakarak gelece yön verildiği zaman bu milletin ayağına kimsenin pranga vuramayacağını kaydetti.

 

“HİLAL’İN, HAC’A GALİP GELDİĞİ BİR SAVAŞDIR ÇANAKKALE!”

Dünya’nın en güzel coğrafyasında yaşadığımızı at sırtında gelindiği günden bu güne kadar bu topraklarda yaşamanın bedelinin ödendiğini ifade eden Başkan Tutal; “Bu topraklarda yaşamanın bedelini ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. Bu tarih seli içerisinde en önemlisi Çanakkale savaşlarıdır. Matematiğin, fiziğin, kimyanın artık iflas ettiği, mananın, maddeye galip geldiği, Hilal’in, Hac’a galip geldiği Çanakkale’ye gömdüğü bir savaş. Fizik kurallarıyla izah edemezsiniz. ’dedi.

 

Seyit onbaşını güçlü bir insan olduğunu kaydeden Başkan Tutal, ‘’ Bir insanın 276 kilogram kaldırabilmesisini izah edemezsiniz. 1m² ye 10 bin merminin düştüğü bir ortamda ve dünyanın üzerimize geldiği dağılmak üzere olan bir imparatorlukta hiç bir silah gücünün kalmadığı bir dönemde, siz süper güçleri devre dışı bırakabiliyorsanız bunu maddeyle izah edemezsiniz. İman gücünün sonucunun gereğidir. İmanın, mananın, maddeye galip geldiği bir savaş olmuştur. Biz aynı çizgide devam ettiğimiz sürece gençlik olarak, millet olarak, aynı idealle, aynı bayrak, aynı ülküsüyle, aynı vatan tutkusuyla yaşadığımız sürece, birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde hareket ettiğimiz; kendi tarihimize sahip çıktığımız sürece kimse bu millete bu topraklarda hiçbir şey yapamayacaktır” şeklinde konuştu.

Yoğun ilginin olduğu Çanakkale Zaferi'nin konu edildiği oyun beğeniyle karşılandı.Gösteri Sonunda Belediye Başkanı Mehmet Tutal Tiyatroculara çiçek takdim etti. Tiyatro oyunununda Seydişehirliler tarafından büyük beğeni alırken, bol bol da alkışlandı. İzleyiciler salondan gözleri yaşlı ve mutlu ayrıldılar.  Etkinliğe Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.(Süleyman Sayan Pusula)

sam_7451.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.