Kocaeli'de "Ahmet Yesevi Kültür Şöleni"

Kocaeli'de "Ahmet Yesevi Kültür Şöleni"
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO), 2016-2017'yi Ahmet Yesevi yılı ilan etmesi dolayısıyla Kocaeli'de "Ahmet Yesevi Kültür Şöleni" düzenlendi.

İzmit Belediyesi ve Yesevi Ocağı işbirliğiyle Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen şölende konuşan Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türk dünyasında önemli bir yeri olan Hoca Ahmet Yesevi'nin, Türkler arasında İslam’ın yayılmasında katkıları olan büyük bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Yesevi'nin, Türkler'in Müslüman olmasıyla birlikte İslamiyet'in dünyanın her yerine yayılmasında öncülük ettiğine işaret eden Doğan, "Kendisi hem şair, hem de Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre gibi tasavvuf ehli, din büyüğü, Türk dünyasının manevi hayatını etkilemiş nadir kişilerdendir. Belediye olarak Ahmet Yesevi'nin düşüncelerini yaşatmak, gençlere tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak için etkinlikler düzenliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluluğu, Türk dünyasının geleneksel ve yöresel halk dansları, ezgi ve şarkılarından oluşan gösteri sundu.

Türk dünyasının geleneksel kıyafetleri ve müzikleri eşliğinde gerçekleştirilen gösteriler, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinlikte ayrıca, sanatçı Hasan Sağındık da sevilen şarkılarından oluşan bir konser verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.