Kocaeli'de "Aşmak İçin Hareket" projesi

Kocaeli'de "Aşmak İçin Hareket" projesi
Proje kapsamında bir araya gelen gençler, engellilerle yürüyüş yaparak, basketbol oynadı

KOCAELİ (AA) - Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneğince yürütülen "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında Kocaeli'de bir araya gelen gençler, engellilerle spor yaptı.

İzmit ilçesindeki Seka Park'ta bir araya gelen grup, Uçurtma Tepesi'ne kadar engellilerle yürüyerek, burada fotoğraf çektirdi. Gruptakiler, engellilerle basketbol oynadı.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelliler olarak diğer insanlarla neşe içinde buluşmak istediklerini söyledi.

Toplum, iş ve eğitim hayatının dışında kalmanın, potansiyellerini yok ettiğini anlatan Ayva, "Buraya katılan gençleri kutluyorum. Böyle olunca kendimizi çok iyi hissediyoruz. Kocaeli, Türkiye ve dünya böyle olmalı, farklılıklarımızla yaşamaya devam etmeliyiz. Engelli veya fakir olduğumuz için utanmamalıyız. Buradaki gibi neşeli, iyi hissederek, sevgi ve saygı görerek yaşamalıyız." diye konuştu.

Her türlü engeli ve zorluğu aşmak gerektiğini dile getiren Ayva, şöyle devam etti:

"Bunu da hareketle aşabiliriz. Bir arada spor yapıp vakit geçirerek, birbirimizi keşfetmeye çalışmalıyız. Böylelikle kıymetimizi anlayabilelim. Aramızda ciddi ön yargılar var. Bir istatistik sonucundan bahsetmek istiyorum, insanların yüzde 70'i engelli komşu istemiyor. Neden? Bilmediği, tanımadığı için. İnsanların yüzde 80'i aynı iş yerinde engellilerle çalışmak istemiyor. Niye? Engellilerin çalışabileceğini bilmiyor. İnsanların yüzde 57'si çocuğunun sınıfında engelli istemiyor. Neden? Engelli çocukların eğitim göremeyeceğini zannediyor. O bakımdan bu organizasyonlar birbirimizi tanımamız için fırsat. Engellilere karşı ön yargılar da bu tarz etkinliklerle aşılacak."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da engellilerin toplumun bir parçası olduğunu belirtti.

Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, insanın her türlü engeli aşmak için yaratıldığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.