Kocaeli'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davası

Kocaeli'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret davası
İzmit ilçesinde bir gösteri sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle açılan davada aralarında eski CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan'ın da bulunduğu 22 kişi hakkında 1 ile 4 yıla kadar hapis cezası istendi

KOCAELİ (AA) - İzmit ilçesinde bir gösteri sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle ve aralarında eski CHP il Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan'ın da bulunduğu 22 kişi hakkında, 1 ile 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Kocaeli 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan 22 sanıktan 15'i ile taraf avukatları katıldı.

Bazı CHP milletvekilleri ve partililerin de katıldığı duruşmada mahkeme hakimi, yeterli yer olmadığı gerekçesiyle basın mensuplarını salondan çıkardı.

Söz verilen sanıklar, haklarındaki suçlamayı kabul etmediklerini, demokratik haklarını kullandıklarını belirterek, beraatlerini talep etti.

Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Halit Çokan ise sanıkların savunmalarını kabul etmediklerini aktararak, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesine göre cezalandırılmaları talebinde bulundu.

Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

- Olay

İzmit'te geçen yıl düzenlenen bir gösteride yapılan basın açıklaması ve atılan sloganlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle 22 kişi hakkında dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.