Kocaeli'de toplu açılış töreni

Kocaeli'de toplu açılış töreni
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:- "Türkiye artık gecikmeden, ertelemeden, başkanlık sistemine geçmelidir. Daha da hızlanmak için, küresel rekabette hak ettiği yeri almak için Türkiye başkanlık sistemine geçmelidir"- "(Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sis

KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye artık gecikmeden, ertelemeden, başkanlık sistemine geçmelidir. Daha da hızlanmak için, küresel rekabette hak ettiği yeri almak için Türkiye başkanlık sistemine geçmelidir" dedi.

Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Perşembe Pazarı Meydanı'nda gerçekleştirilen Kocaeli toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin şiddet ve terörle istikamet çizilemeyecek bir ülke olduğunu vurgulayan Işık, "Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyarak bu terör belasının da üstesinden geleceğiz. Terör örgütünün beli kırılmıştır. Ama bu mücadeleyi sonuna kadar hep birlikte vereceğiz, aydınlık yarınlara Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birlikte yürümeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Işık, Kocaeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "kutlu yürüyüşüne" hep destek verdiğine işaret ederek, Kocaeli'nin Türkiye'nin büyümesine de katkı sunduğunu kaydetti.

17 Ağustos Marmara Depremi'nin ardından dünyanın Kocaeli'ye yardımlar gönderdiğini anlatan Işık, dönemin hükümetinin o yardımları memur ve emekli maaşlarını ödemek için kullandığını bildirdi.

Işık, artık Türkiye'nin mazlum milletlere yardım eden bir ülke haline geldiğini belirterek Erdoğan'a hitaben şöyle konuştu:

"Kocaeli, bir sanayi şehri. Şimdi Kocaeli, yine zat-ı devletlerinin liderliğinde bilim ve teknoloji şehri haline geliyor. Bilim ve teknolojinin de Kocaeli başkenti haline geliyor. Sizin talimatlarınızla başlayan Bilişim Vadisi'nin ilk etabı tamamlanmak üzere. Artık Türk otomobilini, milli otomobilimizi Kocaeli'de yapıyoruz. Buradan dünyaya ve Türkiye'ye armağan edeceğiz. Yerli motoru Kocaeli'de geliştiriyoruz. Türkiye'nin hayali olan mikro çip fabrikasını Kocaeli'de yapacağız. Türkiye, dünyaya yerli ilaç sunacak. Bunları da Kocaeli'de geliştiriyoruz."

- "Bu sistem, Türkiye'nin hızını kesiyor"

Türkiye'nin 2002'den bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde büyük bir sıçrama yaptığını ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Yeni bir sıçramanın eşiğindeyiz. Ancak hızımız yeterli değil, yavaş gitmek durumundayız. Bu sistem, Türkiye'nin hızını kesiyor. Türkiye'nin sistem değişikliğine ihtiyacı var. Türkiye artık gecikmeden, ertelemeden, başkanlık sistemine geçmelidir. Daha da hızlanmak için, küresel rekabette hak ettiği yeri almak için Türkiye başkanlık sistemine geçmelidir. Başkanlık sistemine karşı olanlar var. Ağzında kan olanlar var. Ağızdaki kan, 2 şeyin işaretidir. Ya iç kanamanın ya da iç organlardaki ağır bir hastalığın işaretidir. Bizim tavsiyemiz, behemehal vakit geçirmeden tedavi edilmesidir. Ama bu kişi yerli ve milli olan her şeye karşı olduğu için kendini Türk hekimlerine de emanet etmez. Bizim ona tavsiyemiz, 'Rusya'ya git' desek, orada da başkanlık sistemi var. En iyisi 'Almanya'dayken kendini tedavi ettir de öyle gel' diyoruz. Türkiye için artık başkanlık sistemi ertelenemez. Bir gövdede 2 başın olmayacağını son süreçte yaşadık ve gördük. Türkiye'nin lideri bellidir. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'la sizlerin de desteğiyle yoluna devam edecek."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da göreve geldiklerinde Kocaeli'nin yaşanabilir bir kentten uzak olduğunu dile getirerek, vatandaşların beklentilerini en güzel şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kocaeli'nin her köşesinin yaşanabilir bir hale geldiğini belirten Karaosmanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetlerin, belediyelerin önünü açtığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.