Kocaeli'deki çifte cinayet davasında karar

Kocaeli'deki çifte cinayet davasında karar
Kandıra ilçesinde 2 kişiyi silahla vurarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan tutuklu 2 sanıktan biri "kasten öldürmek" ve "silahla nitelikli yağma" suçlarından 70 yıl 20 ay hapis cezasına çarptırıldı- Diğer sanık ise "kasten öldürmeye yardım etmek" suçun

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde Hüseyin Şenel ve Özgül Aslan'ı silahla vurarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan tutuklu 2 sanıktan birine 70 yıl 20 ay, diğerine 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Fedakar Yılmaz ve Gökhan Azaklı ile maktullerin yakınları ve avukatları katıldı.

Sanık Azaklı'nın avukatı Onur Yılmaz, müvekkiline isnat edilen "kasten öldürmeye yardım etmek" ve "nitelikli yağma" suçlamalarına katılmadıklarını söyledi.

Bu yönde diğer sanık Yılmaz'ın ifadesinde müvekkilinin eyleme katılmadığını belirttiğini vurgulayan Yılmaz, "Müvekkilim diğer sanığı engellemek için elinden geleni yapmıştır. Bu nedenle Yılmaz'ın beraatini talep ediyorum." diye konuştu.

Maktullerin avukatları Cumali Aslan ve Hayriye Şenel de önceki beyanlarını tekrarlayarak, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık Azaklı ise daha önce yaptığı savunmasını tekrar ettiğini bildirdi. Suçsuz olduğunu savunan Azaklı, "Takdir mahkemenizindir, beraatimi istiyorum." dedi.

Diğer sanık Fedakar Yılmaz da uyuşturucunun etkisi altında ne yaptığını bilmediğini kaydetti. Pişman olduğunu dile getiren Yılmaz, "Böyle olmasını istemezdim." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Savcısı Boğaç Başoğlu, Azaklı'ya "kasten öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbetle "silahla nitelikli yağma" suçundan 26 yıl hapis, Yılmaz'a ise "kasten öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbetle "silahla nitelikli yağma" suçundan 21 yıl 8 ay hapis cezası verilmesini istedi.

Karar için ara veren mahkeme heyeti, sanıklardan Fedakar Yılmaz'ı "kasten öldürmek" ve "silahla nitelikli yağma" suçlarından 70 yıl 20 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, diğer sanık Azaklı'nın, atılı suçu işlediği sabit olmadığı gerekçesiyle beraatini kararlaştırdı. Azaklı'ya, "silahla nitelikli yağma" suçundan ise 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

- Olay

Kandıra ilçesinde, Ağustos 2014'te Kefken Pembe Kayalar mevkisinde yol kenarında Hüseyin Şenel (35) ve Özgül Aslan (33), otomobilin yanında silahla vurulmuş bulunmuştu. Polisin teknik ve fiziki takibinin ardından Sakarya'nın Geyve ilçesinde bulunduğu belirlenen zanlılar Fedakar Yılmaz ve Gökhan Azaklı tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.