Kocaeli'deki cinayet davasında karar

Kocaeli'deki cinayet davasında karar
Derince ilçesinde lise öğrencisi iki grup arasında çıkan kavgada Eren Koç'u bıçaklayarak öldürdükleri ve bir kişiyi yaraladıkları iddiasıyla yargılanan ikisi tutuklu 16 sanıktan biri, "kasten öldürmek" ve "öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından toplam 18 y

KOCAELİ (AA) - Derince ilçesinde lise öğrencisi iki grup arasında çıkan kavgada Eren Koç'u bıçaklayarak öldürdükleri ve bir kişiyi yaraladıkları iddiasıyla yargılanan ikisi tutuklu 16 sanıktan biri, "kasten öldürmek" ve "öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından toplam 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı, 14 kişi beraat etti, bir kişi de tahliye oldu.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya maktul Eren Koç'un babası İsmail Koç, annesi Songül koç, tutuklu sanıklar K.Ç. ve V.A. ile toplam 16 sanık ve taraf avukatları katıldı.

Söz verilen davacı vekili Betül Şengök, tüm sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Sanıklar avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini talep ettiler.

Tutuklu sanık K.Ç, kimseyi öldürmek kastıyla hareket etmediğini ifade ederek, "Olay esnasında yaraladığım kişi olabilir. Öldürme amacıyla yapmadım." diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Boğaç Başoğlu, önceki duruşmadaki mütalaasında, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi suçundan sanıklar hakkında müebbet hapis cezası, yerine 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteğini yineledi.

Karar için ara veren Mahkeme Heyeti, sanıklardan Kadir Çoban'ı, Eren Koç'u "kasten öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, 18 yaşından küçük olduğu için cezasını 14 yıla indirdiği sanığı, suça sürüklenen çocuğun geçmişi, cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini göz önüne alarak, 11 yıl 8 ay hapse mahkum etti. Heyet sanığı, Can Cambaz'a karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 6 yıl 8 ay hapisle cezalandırdı. Sanık Kadir Çoban'a, iki ayrı suçtan toplam 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Sanıklardan Volkan Arsakay'ın, Eren Koç'un öldürülmesi suçundan beraatine karar veren mahkeme heyeti, olayda yaralanan İ. C. C'ye karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan sanığı müebbet hapisle cezalandırdı. Mahkeme Heyeti, suçun teşebbüs aşamasında kalması, sanığın 18 yaşından küçük olması, cezanın çocuğun geçmişi, geleceği üzerindeki olası etkilerini göz önüne alarak, cezasını 6 yıl 8 aya indirdiği sanığı, tutuklu kaldığı süre ve kaçma şüphesi olmadığından tahliye etti.

Diğer 14 sanığa ise üzerlerine atılı suçları işledikleri sabit olmadığı gerekçesiye beraat kararı verildi.

- Olay

Derince ilçesinde lise öğrencisi iki grup arasında çıkan kavgada Eren Koç'u bıçaklayarak öldürdükleri ve bir kişiyi yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 sanıktan ikisi tutuklanmış, sanıkları "kasten öldürmek" ve "öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından yargılanan sanıklar için toplam 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.