Kocaman adamın kariyerinde bir ilk

Kocaman adamın  kariyerinde bir ilk
Torku Konyaspor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Aykut Kocaman, Karabükspor karşısında alınan galibiyete en fazla sevinen isimlerden birisiydi.

Torku Konyaspor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Aykut Kocaman, Karabükspor karşısında alınan galibiyete en fazla sevinen isimlerden birisiydi. Maç boyunca oyuncularını motive etmek için elinden geleni yapan Kocaman; Selim’in atılmasıyla işler terse dönünce defansif hamleler yapıp, 1 puanı kurtarmanın hesabını yaparken son dakikada Ömer Ali’nin attığı golle büyük bir sevinç yaşadı. Tam 8,5 yıllık aranın ardından yeniden Konya seyircisinin önüne çıkan Kocaman aynı zamanda da kariyerinde bir ilke imza atmış oldu. Daha önce çalıştığı tüm takımlarda sezon öncesi göreve gelen ve ekibiyle hazırlık dönemleri geçirip kendi mantalitesini oyuncularına aşılayan Kocaman sezon içerisinde gelen tekliflerin hiçbirini kabul etmemişti. Konya’da bir ilki gerçekleştiren ve 8. haftaya girerken takımın başına geçen Kocaman bu açıdan da iyi bir başlangıca imza atmış oldu.

2001-2002 sezonunda İstanbulspor’da başladığı teknik adamlık kariyeri boyunca aralarında Torku Konyaspor’un da bulunduğu 5 farklı takımı çalıştıran Aykut Kocaman, Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa’da takımlarının başında toplam 416 maça çıktı ve 142 galibiyet elde etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.