Kocaman: "Mücadele eden takım sözü veriyorum"

Kocaman: "Mücadele eden takım sözü veriyorum"
Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, son maçlardaki düşüşün farklı nedenleri olduğunu ve çözümlerini de bildiklerini söyledi. Kocaman, sezon başındaki takım kurgusunun da yanlışlığına dikkat çekerken, takımda 6 tane stoper olduğunu söyledi

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, takımın son dönemde yaşadığı sorunlar, gelecek planlaması, oyuncu yapılanması hakkında önemli bilgiler verdi. Kocaman katıldığı televizyon programında yaptıkları başlangıcın bir dönem önceki durumla benzeştiğini belirterek, “Bugünkü durum çok öngörülebilir durum değil. Bu durum önceki geldiğim dönemin başlangıcına da benziyor biraz. Orada yaşananlar yeniden yaşanıyor gibi bir hal var. O zaman da çok iyi başlamış, sonra çok kötü bir süreç geçirmiş ve daha sonrasında da kalıcı başarılara doğru yol almıştık. Ben ve antrenör arkadaşlarımın genel tavrı, futbola bakış açısı ve insani davranış şeklimiz, bulunduğumuz ya da gittiğimiz yerlerde ilk önce bir kuvvetli bir enerjiye yol açıyor. Ancak ondan sonraki süreçte, grup ve gruplarla oyuna bakış ve ilerleme safhasında ufak tefek görüş ve birliktelik ayrılıkları yaşanıyor. Sanırım o anda yavaşlama dönemi oluyor. Sonra yine taşları yerine oturtarak, esasa doğru yürüme dönemi başlıyor. Fenerbahçe’de böyle oldu, Konyaspor’da böyle oldu. Konyaspor’a ilk geldiğim dönem de böyle olmuştu, görüntü öyle ki şimdi de bu şekilde ilerliyoruz” dedi.

ÖLDÜRMÜYORSA GÜÇLENDİRİR

Ligdeki takımlar arasında puan farkının az olduğunu belirten Kocaman, Konyaspor’un hemen hemen bu takımların ortasında bulunduğunu dile getirdi. Her iki tarafla da makasın çok daraldığına dikkat çeken Kocaman, “Bugün de altı hafta kaldı ligin bitmesine. Hala makas çok yakın. Üst taraftaki takımlarla puan farkımız az. Beraberinde alt taraftaki takımlarla da puan farkımız az. Makas oldukça daralmış durumda. Tam ortada duruyoruz. 9 maç kazanamadığımız halde geldiğimiz nokta bu. Şu andan itibaren 6 maçın Konyaspor’u sevenlerin bize bakış açısı ile ilgili olarak, daha az tahribatla geçmesi, önümüzdeki yıla taşıyabileceğimiz oyun ve oyuncu değerlerini yıpratmadan geçeceğimiz bir dönem olmasını diliyorum. En önemli tarafı bu. Sıkıntılar öldürmüyorsa güçlendiriyor. Geçtiğimiz sıkıntılı dönemden çok şey çıkardığımızı söyleyebilirim. Bu dönemde Konyaspor’u mutlu etmeyi çok isterdim. Puan ortalaması biraz daha yüksek olsun isterdim. Bunu benden fazla kimse isteyemez. Öte taraftan bir gerçekle karşı karşıyayız, şu andaki durum bir gerçek” diye konuştu.

KIRILMA MAÇI FENERBAHÇE

Kocaman, Fenerbahçe maçının kırılma maçı olduğunu belirtirken, bu maçtan sonda inanılmaz bir düşüş yaşadıklarını dile getirdi. Kocaman, çok iyiye doğru giden bir takımın bir anda saha içinde tanınmaz hale geldiğini vurgulayan Kocaman, şöyle devam etti: “Ne olduysa Fenerbahçe maçından sonra oldu. Topun arkasına çok iyi geçen, topla beraber hem hücumu hem savunmayı çok iyi yapabilen, top kayıplarının ardından iyi alan daraltabilen, topun olduğu bölgede çabuk çoğalabilen bir gruba doğru gidiyorduk. Bunun çok daha iyisini yapmamız lazım, bir aksilik olmazsa daha iyisini de yapabileceğiz. Ancak Fenerbahçe maçından sonra hem enerji kaybı, hem de saha içindeki davranışlarda sorunlarla karşı karşıyayız. Şu anda takım bütünlüğümüz çok iyi değil. Bizi biz yapan, en zor deplasmanlarda çıkmamızı sağlayan bizim takım uyumumuzdu. Şu anda uyumlu değiliz.”

ELİNDEN GELENİ YAPAN BİR TAKIM OLACAK

Gelecek sezon yapılanmasında ne çözümler olacağını belirten Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yense de yenilse de sahada elinden geleni yapan bir takım olacaklarını söyledi. Kocaman, uzun vadede neler yapabileceklerinin çalışmalarını yaptıklarını belirterek, “Saha içindeki uyumsuz görüntünün nedenleri üzerinde çalışıyoruz. Bunu öğrencilerime de söyledim. Bunun nedenlerini oturttuktan sonra gelecek sezonun yapılanmasında çözümler daha net olacaktır. Bu da bizi daha kuvvetli ne yaptığını bilir bir hale getirecek. Yensek de yenilsek de elinden geleni yaptı düşüncesini izleyenlere aktaracak bir yapıya doğru gideceğiz. Taraftarlarımız benim şu andaki bakış açımdan dolayı affetsin. Sonuçlardan çok saha içindeki davranışlara, bir adım sonra nereye gelebileceğimizi planlamak durumundayım. Takımı da bu şekilde izliyor ve değerlendiriyorum. Son maç kaybetmenin de ötesinde, çok geniş alanda oynayan, enerjisinin çok düşük olduğu, hareketten harekete geçerken, çok dağınık bir görüntü veren bir takımdık. Birkaç haftadır yaşadığımız sürecin son haliydi. Bu kadar dağınık olamayız. Ben bunu düzeltmenin peşindeyim” dedi.

6 TANE STOPER VAR

Takım planlamasının doğru yapılmadığını belirten Kocaman, takımda 6 stoper 6 merkez orta saha oyuncusunun olduğunu söyledi. Devre arasında yapılacak transferin bu yapıya çözüm olamayacağının altını çizen Kocaman, şöyle devam etti: “Takım planlaması çok doğru değildi, hala da değil. Moke’yi de saydığımız zaman Konyaspor’un 6 tane stoperi vardı. Moke’yi orta sahada sayarsak, merkez orta sahada 6 oyunculu bir yapı ortaya çıkmış. Skubic’e alternatif yoktu, Ferhat’a alternatif yoktu. Bir taraftan sözleşmesi biten oyuncular vardı. Bu sorunları konuşurken, geçtiğimiz sezonun kalıntılarını da konuşmak lazım. Geçen sezonun hem manevi hem de maddi yüklerini taşıyoruz. Takıma 21 tane oyuncu alınmış ve son maçta kümede kalınmış. Bu kolay atlatılacak bir durum değil. Transferden önce hedefimiz kadroyu orantılamamız lazımdı. Bunu biraz yaptık gibi duruyordu, en azından ikinci yarının ilk başındaki maçlarda. Ancak daha sonra gördük ki oyuncular üzerinde düzeltme hamlelerinin uzayacağı bir dönem olacağıydı.”

TAKIM GENÇLEŞECEK

Kuvvetli bir takım oluşturmanın ekonomik anlamda da güçlü bir yapı kurmaktan geçtiğini vurgulayan Kocaman, şöyle devam etti: “Bu sezondan edindiğimiz bilgilerle önümüzdeki sezon çalışmalarını yapacağız. Temel amacımız, takım bütçesini daha kuvvetli hale getirebilmek. Bizim katkımız bu konuda ne olacak; kuvvetli bir takım kurarak daha fazla puan ve maç kazanarak, maç gelirlerini artırmak. Bununla beraber doğru oyun ve kuvvetli sonuçlarla taraftarımızı tribüne çekerek, stat gelirlerini artırmak. Şu an itibariyle yaş ortalaması yüksek bir takımımız var. Yaş ortalamasını bir anda değil ama kademeli olarak düşürmemiz gerekiyor. Bir anda olması bazı riskler taşıdığı için kademeli yapmak daha doğru. Bu kadar olmasa da şu anda yaşadıklarımızı yaşayabileceğimizi biliyorduk. Hangi dizilişi yaparsanız yapın, birbirini çoğaltan, birbiriyle uyumlu bir yapı oluşturamadığınız zaman, sürdürülebilir bir başarı olmaz. Altyapıya yatırım yaptıktan sonra doğru hamleleri yaparsanız, 5-6 yıl beklemek zorundasınız. Altyapıya ekilen tohumlar bir şekilde geri dönecektir. Bunun bir başka tarafına bakacak olursak, hangi maç olduğunu hatırlamıyorum ama Mücahit ayağı kaydığı için bir pozisyonda ıslıklandı, sahadan ıslıklanarak çıktı. Tepki taraftarın en doğal hakkıdır ama hem altyapı deyip hem de buralardan gelen çocukları sahiplenmezsek bir tarafı eksik kalır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.