Kocaman söylemler

Kocaman söylemler
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, başarının devamlılığı ve uzun bir sürece ihtiyacı olduğunu söyledi. Kocaman, Konyaspor’a yapmak istediği katkının kuvvetli takım algısını oluşturarak, köklenmesini sağlamak olduğunu belirtti

Rıdvan Dilmen’in NTVspor için hazırladığı Adil Oyun’un bu haftaki durağı Selçuk Üniversitesi, konuğu ise Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman oldu. İki eski dostun sohbeti gibi geçen programda Kocaman, teknik direktörlük anlayışı ve Konyaspor ile ilgili düşüncelerini söyledi.

Kocaman, Anadolu’dan bir şampiyon çıkma olasılığının her zaman olduğunu dile getirirerek, “Anadolu’dan şampiyonlar çıktı. Trabzonspor ve arkasından Bursaspor şampiyon oldu. Bir kere daha çıkar mı derseniz bu da Konyaspor olur mu derseniz olmaz olmaz. Hayatta her şey olabilir. Konyaspor veya başka bir Anadolu tamını şampiyon olur mu olabilir tabi ki” diye konuştu.

aykut-kocaman-(2).jpgKALICI VE KUVVETLİ BİR TAKIM

Konyaspor’a yapmak istediği en büyük katkının kalıcı ve kuvvetli bir takım anlayışı yaratmak olduğunu belirten Kocaman, şöyle devam etti: “Benim en büyük katkım Konyaspor’un özellikle ligdeki kuvvetli algısını yaratacak şekilde köklenmesine yardımcı olmak. Ligde kalıcı olmak ve ondan sonra 3-4 sene sonra da doğru bir şekilde şampiyonluğa, Avrupa’ya gitmek gerekir. İnşallah Konyaspor’da da bu günleri, şampiyonlukları görürüm. Hücum futbolu oynamıyor diye eleştiriliyoruz. Futbol tek yönlü bir olgu değildir. Gol yemek çok kolay, atmak zor. Biz rakipler için kolay olanı zora çeviriyoruz. Bunu komplike düşünmek gerekiyor.”

BAŞARI SÜREÇ İSTER

Uzun zamandır saha kenarında olmasına rağmen az takım çalıştırmasının altındaki nedeni başarının uzun vadede gelebileceğine inanması olduğunun altını çizdi. Kocaman, başarını gelmesi ve sürmesinin güvenle alakalı olduğunu belirterek, “Başarılı bir dönemin gelmesi ve onu takip eden bir sürecin olması gerekiyor. Bununla beraber gerçek anlamdaki başarının daha uzun sürelere ihtiyacı var. Sorumluluk alan halim olmasa belki daha az takım çalıştırmış olabilirdim” diye konuştu.

FERAHLADIM

2010-2011 sezonunda geçmişte ne söylediyse aynı yerde olduğunu belirten Kocaman, mahkeme sonucu ile ilgili şöyle konuştu: “Mahkemenin sonlandığı gün “Büyük bir ferahlık duyuyorum” demiştim. Fenerbahçe çok güçlü ve köklü bir kulüp. Böyle bir büyük kulübün tarihinde kötü bir iz bırakacak durumun ortadan kalması kadar ferahlatıcı bir durum daha yok. Yaşandı ve bitti. Katkısı olan herkese bir Fenerbahçeli olarak teşekkür ediyorum. Çok ferahladığımı söyleyebilirim.”

“TÜRKİYE’DE BAŞKAN OLSAM AYKUT’U ÇALIŞTIRMAM”

Diğer yandan Aykut Kocaman’ın yaptığı işleri beğenerek takip ettiğini söyleyen Rıdvan Dilmen, “Aykut Kocaman’ın gerçek bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Hem futbolcu kişiliğiyle hem de teknik adamlığıyla hem de akademik yönüyle çok takdir ediyorum. Ama ben Türkiye’de bir takımın başkanı olsam Aykut Kocaman’ı çalıştırmam. Ancak Bayern Münih gibi bir dünya takımının başkanı olsam ilk tercihim Aykut Kocaman olur. Çünkü Aykut Kocaman sistemli oyun tercih eden bir teknik adam. Türkiye’de bunun değeri anlaşılmıyor. Avrupa’da bu şekilde çalışan teknik adamlar çok başarılı oluyor” dedi.
Programın sonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen’e ebru tablo hediye etti. Bu hafta çekimleri Selçuk Üniversitesi’nde tamamlanan ‘Adil Oyun’ programı yarın saat 22.15’te NTV Spor ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

 (Seda Erciş)

aykut-kocaman-(1).jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.