Kocaman’ın karnesi orta

Kocaman’ın karnesi orta
Teknik Direktör Aykut Kocaman, 7. haftanın ardından emanet aldığı Torku Konyaspor’u beklenen seviyeye taşıyamadı

*Süleyman Ay/ÖZEL

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden temsilcimiz Torku Konyaspor’a Aykut Kocaman da ilaç olamadı. Sezona Mesut Bakkal yönetiminde başlayan ve ilk 7 haftada toplanan 6 puanın ardından takımı tecrübeli Aykut Kocaman’a emanet eden temsilcimiz yine umduğunu bulamadı. Aykut Kocaman yönetiminde Süper Lig’de şuana kadar 15 maça çıkan Torku Konyaspor, bu maçlarda 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyetten oluşan performans sergiledi. Kocaman yönetiminde futbol olarak birçok maçta rakiplerine karşı öne çıkan performansa imza atan temsilcimiz buna rağmen sezon başından beri devam eden gol atamama ve kolay gol yeme problemlerini aşamadı. Torku Konyaspor, Aykut Kocaman yönetiminde 5-0’lık tarihi Galatasaray ve Gençlerbirliği yenilgilerini de alarak hayal kırıklığı yaşatırken, bu dönemde 14 gol atarken kalesinde ise 24 gol gördü. Kocaman yönetiminde 18 puan toplayan ve maç başına 1,2 puanda kalan Torku Konyaspor, bu dönemde 6 iç saha maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. İç sahada ise 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgiden oluşan performans ortaya kondu. Kocaman yönetimindeki ilk üç saha maçını gol yemeden kazanan Torku Konyaspor, son 6 iç saha maçında ise sadece 4 puan toplayabildi ve Kocaman’ın 15 haftalık Konyaspor karnesi vasatı aşamadı.

Teknik adamlık kariyerinde bugüne kadar İstanbulspor, Malatyaspor, Torku Konyaspor, Ankaraspor ve Fenerbahçe takımlarını çalıştıran Kocaman, Süper Lig’de bugüne kadar 352 maçta saha kenarında yer alırken 146 galibiyet, 86 beraberlik ve 120 yenilgi aldı. Bu maçlarda ortalama 1,49 puan toplayan Kocaman daha önceki Konyaspor macerasında (2005-2006) sezonu 1,35 puan ortalaması ile tamamlamıştı. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.