Kombi mantığını kömür sobasına uyarladı

Kombi mantığını kömür sobasına uyarladı
Adıyaman'da bir işletmeci, 270 metrekarelik iş yerini doğalgazla ısıtmak masraflı gelince, kombi mantığını kömür sobasına uyarladığı sistem kurdu- İşletmeci Hüseyin Emeröz: "Kömür sobasıyla ısınan su yaklaşık 100 dereceye kadar çıkabiliyor. Günde 30 kilog

ADIYAMAN (AA) - EMİN TEZERDİ - Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde oyun salonu işleten bir kişi, 270 metrekarelik iş yerine yüksek fiyatı nedeniyle doğalgaz çektiremeyince, kombi sistemini kömür sobasına uyguladığı bir sistem geliştirdi.

Turan Özdemir Caddesi'ndeki iş yerinde kömür sobasına kazan ekleten Hüseyin Emeröz, borularla desteklediği petekler sayesinde düşük maliyetle iş yerini ısıtmayı başardı. Emeröz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğalgaz, elektrik ve tesisat projesinin kendisine pahalı gelmesi nedeniyle kendi ısıtma sistemini kurduğunu söyledi.

Kömür sobası üzerine su haznesi yaptırdığını anlatan Emeröz, kömürle ısınan yaklaşık 50 litre suyun devridaim pompasıyla iş yerine kurduğu peteklere gittiğini, böylece iş yerinin her noktasını ısıttığını ifade etti.

İş yerinin 270 metrekare büyüklükte olduğunu belirten Emeröz, şunları kaydetti:

"Sistemin çalışma mantığı çok basit. Isınan su, kombi dinamosuna benzer pompa sayesinde petekler arasında dolaşıyor. Kömür sobasıyla ısınan su yaklaşık 100 dereceye kadar çıkabiliyor. Günde 30 kilogram kömür ve 4 büyük petekle 270 metrekareyi ısıtıyorum."

Sistemi kurmadan önce doğalgaz için maliyetleri araştırdığını ifade eden Emeröz, "Doğalgaz için proje hazırlanması gerekiyordu. Ayrıca abonelik ücreti eklenince epey bir maliyet gerekti. Yani hesabımıza göre 8 bin lira gibi meblağ ortaya çıktı. Ben ise bu sistemi sadece bin 500 liraya kurdum. Ayda 500 lira kömür ve elektrik masrafıyla burayı ısıtmayı başardım" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.