KOMEK Yunak'ta yangın eğitim semineri verdi

KOMEK Yunak'ta yangın eğitim semineri verdi
KOMEK, Yunak Kurs Merkezi tarafından kursiyer ve öğrencilere yönelik yangın ve orman yangınları konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Yunak Kurs Merkezi tarafından kursiyer ve öğrencilere yönelik yangın ve orman yangınları konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.

Yangın konusunda ilk müdahalenin önemini anlatmak ve toplumun tüm bireylerini bilinçlendirmek amacıyla Yunak KOMEK Kurs Merkezi ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yunak İtfaiye İstasyonu Grup Amirliği işbirliğinde KOMEK kurs merkezinde eğitim gören öğrencilere "Yangın Eğitimi ve Semineri" düzenlendi.

Seminerde yangına sebebiyet verecek faktörler, yangın anında alınacak tedbirler, bireysel olarak yangına ilk müdahale yöntemleri gibi önemli birçok konuda teorik ve pratik eğitim verildi.

aa-20230725-31763375-31763374-yunakta-yangin-egitim-semineri-duzenlendi.jpg

Eğitim kapsamında yanma ve yangın kavramları, yangın sınıfları ve çıkış nedenleri aktarıldı.

Evde alınabilecek önlemler, yangın durumunda hareket tarzı ve korunma ile portatif yangın söndürücülerin kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi verilen eğitim sonunda öğrencilerin soruları da yanıtlandı.

aa-20230725-31763375-31763373-yunakta-yangin-egitim-semineri-duzenlendi.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.