KONMAK ülke ekonomisine katkı sağlıyor

KONMAK ülke ekonomisine katkı sağlıyor
Tüyap Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen Konya Makine Teknolojileri Fuarı, 11-14 Mayıs tarihleri arasında 16’ncı kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. 25 ülkeden 248 ayrı firma ve temsilcilikler yer aldığı fuar, ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

KONMAK, ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Tüyap Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen Konya Makine Teknolojileri Fuarı, 11-14 Mayıs tarihleri arasında 16’ncı kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. 25 ülkeden 248 ayrı firma ve temsilcilikler yer aldığı fuar, ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

genel-1.jpeg

Konya Makine Teknolojileri Fuarı (KONMAK) makine, metal işleme ve saç işleme sektörlerinin yanı sıra bu sektörlerde otomasyon, elektrik, elektronik, enerji, depolama, istifleme ve taşıma gibi alanlarda ürün ve hizmet verenleri bir araya topladı. 4 farklı fuarın eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği alanda; KONYA SAC, İSKON, KONELEX ve KONMAK fuarları düzenlendi. 15 bin metrekarelik ve misafirlerin 133 markanın standına uğradığı fuar alanında, 25 ülkeden 248 ayrı firma ve temsilcilikler yer aldı. Türk makine sektörüne destek sağlamak amacıyla gerçekleştirilen KONMAK, kurulan yeni işbirlikleri ve her geçen sene yaptığı çalışmalarla ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

omer-faruk-usta.jpeg

Konya Makine Teknolojileri Fuarı’na yurt dışından katılanların da olduğuna dikkat çeken KONHİDROLİKSAN Hidrolik Pres Firma Sahibi Ömer Faruk Usta, “Hollanda, Mısır, Ürdün, İran gibi ülkelerden gelenler oldu. KONMAK’a ilgili kişiler geliyor. Bizlerde firma olarak dikkat çekiyoruz. Dış ticaretteki arkadaşlarımızla fuar sonu görüşeceğiz. KONHİDROLİKSAN Hidrolik Pres olarak fuar bizim için olumlu geçiyor” diye konuştu.

yunus-derebag.jpg

1997 yılından beri Konya’da takım tezgâhları üzerine fuarlar düzenlendiğini aktaran Yuntes Makine Firma Sahibi Yunus Derebağ, “Türkiye’de düzenlenen fuarlar içerisinde de Konya’da düzenlenen fuarlar İstanbul’dan sonra ikinciliğe oturdu. Pandemi döneminden dolayı da 2 yıldır fuar düzenlenemedi. KONMAK ile insanlarımız yeni teknolojiyi görmeye başladı. Bizler için iyi geçen bir fuar oldu” dedi.

himmet-koyuncu.jpg

2006 yılında kurulan Koyuncu Takım Tezgâhları da fuardaki yerini makine parkuru ile aldı. KONMAK’ı değerlendiren Koyuncu Takım Tezgâhları Firma Sahibi Himmet Koyuncu, “2 yıldır süregelen hasretimiz son buldu. Ancak hem yerli hem de yabancı olarak katılım az geldi. Şehrimize gelen misafirlerimiz tüm hollerin dolu olması beklediklerini ifade ettiler. Yerel firma gamında ise bağlantı ve kontaklar kurarak ev sahipliğimizi gösterdik” ifadelerini kullandı.

hakki-azman.jpeg

Artan enflasyonla birlikte makine ve hammadde fiyatlarının artışına dikkat çeken Özteknik Rulman Satış Direktörü Hakkı Azman “Bugün bir lazer makinesi 50 bin ile 200 bin Euro arasında. İnsanlar bunu aldıklarında ne kadar sürede amorti edecek diye maliyet hesaplarını düşünmeye başladı. insanlar artık rahatça yatırım yapamaz oldu. Ancak KONMAK, ülke değerine katkı sunan bir fuarcılık anlayışına sahip. Yurt dışından gelen misafirlerimiz, ülke ekonomisine katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

mehmet-inan.jpg

KONMAK’ın MVD açısından değerlendiren MVD Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnan, “4 gündür tam kapasite çalışıyoruz. Pandemi sürecinden sonra yapıldığı için de bizim için ayrı bir öneme sahip. MVD olarak fuar güzel geçiyor. Bir sonraki İstanbul ve Almanya fuarlarını bekliyoruz. Stant olarak da en büyük stant firmamıza ait. MVD olarak Konya’yı temsil ettiğimizi düşünüyoruz” dedi.

cihan-devecioglu.jpeg

KONMAK’ta yer alan yurtdışı firmalarının da fuara ve sektöre artı bir ivme kazandırdığını kaydeden Dev Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Devecioğlu, “Tedarikçi firma olarak KONMAK’ta yer alan çoğu firma ile çalışıyoruz. Gelen heyetlerle birlikte ikili görüşmelerin yaşanması birçok firma açısından olumlu sonuçlandı. Bizim için ise firma olarak müşteri memnuniyeti çok önemli. Biz malzemeyi kaliteli getirip kaliteli sunarsak müşteri memnuniyeti noktasında artı bir fayda sağlar. 40 yıldır hizmetimize özenle devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

ali-osman-elmali.jpeg

Açılışının ardından geçen 3 günde KONMAK’ın beklentilerini karşıladığını aktaran Elmalı Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Elmalı, “Yaşadığımız ekonomik şartlardan dolayı sıcak satışlar olmadı ancak ilgili misafirlerimiz var. Fuar sonrası ise bu satışların gerçekleşeceğinin umudu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

nebi-cig.jpg

KONYAGİAD Genel Sekreteri Nebi Çığ ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Mesut Kırıcı KONMAK’ta ki stantlarında misafirlerini ağırladı. KONMAK’ı değerlendiren Nebi Çığ, “Pandeminin gölgesinde geçen fuar hasretinin ilkini Konya Tarım Fuarı ile atlattık. Ancak son dönemlerde artan dijitalleşme ve teknoloji ürünlerinin sergilenmesi açasından KONMAK, çok önemliydi. Bizlerde hem Konya’mızı temsil etmek hem de paydaşlarımızın yanında yer almak için fuardaki yerimizi aldık” dedi.

bahattin-duzgun.jpeg

Tüm ürünlerinin tamamen yerli üretim olup kendileri tarafından üretildiğine dikkat çeken ELFATEK Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, “Vinç aşırı yük sistemleri, vinç yük kontrol sistemi, vinç yük ölçer, vinç kumandaları, dijital harici gösterge gibi ürünler portföyümüzde yer alıyor. Ürünlerimizin tamamını yerli üretim olarak firmamızda üretiyoruz. KONMAK ile bu ürünlerimizi sergileme fırsatı bulduk. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışından kontaklarımızı sağladık. KONMAK, ELFATEK adına güzel geçti diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.