KONSİAD'dan Mehmetçik'e tam destek

KONSİAD'ın İstanbul Zeytinburnu'ndaki istişare toplantısı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 600 seçkin Konyalı iş adamının katıldığı KONSİAD zirvesinde, ülkede yaşanan son gelişmeler, yatırımlar ve kalkınma hamleleri masaya

Türkiye'de birlik ve beraberliğin önemine değinildiği toplantıda, özellikle ülkemizin son yıllardaki her alanda şaha kalkışının takdire şayan olduğu vurgusu yapıldı. KONSİAD Başkanı Kemal Çelik ise yaptığı açıklamada sanayici iş adamları olarak yatırımları hızla artıracaklarını, KONSİAD olarak da yurt genelinde şubeler açılacağını söyledi. Başkan Çelik, Afrin harekatındaki kahraman Mehmetçik'in yanında olduklarını ve her türlü desteği dernek olarak vereceklerini belirtti. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'nın kaçınılmaz olduğunu buna rağmen Türkiye'nin kalkınma hamleleri ile dünya ekonomisinde söz sahibi olduğunun altını çizdi. Konya sanayisinin çok büyük ilerlemeler kat ettiğini bildiren Elvan, bu anlamda sanayiciye her türlü desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini aktardı.

Bakan Elvan, "Zeytin Dalı Harekatı milli bir görevi, bir insanlık görevini ifade ediyor. Türkiye, hangi terör örgütü olursa olsun; ister PKK, ister DEAŞ, ister YPG, hepsine yönelik olarak mücadelesini kararlılıkla sürdürmüş. Ama maalesef, 'Demokrasi, demokrasi' diyenler, insan haklarından bahsedenler sınıfta kalmıştır” şeklinde konuştu.

"ORDUMUZ AFRİN'DE DESTAN YAZIYOR"

Elvan, kahraman Mehmetçiğimizin bu teröristleri ortadan kaldıracağını, mücadelenin devam edeceğini dile getirerek, TSK'nın bu güce sahip olduğunu, genç-ihtiyar tüm Türk vatandaşlarının Afrin'e giderek, ordumuza destek vermek istediğini söyledi. Bakan Elvan, '2017 yılında ihracatta 157 milyar doları geçtik. Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 2 civarında büyüyeceğini, ülkemizin ekonomik açıdan ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağını söylüyorlardı. 2017 yılında bizim beklentimiz yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme performansı," dedi. Bir yandan Afrin'de operasyon gerçekleştirilirken, diğer yandan ekonomideki eğilimlere baktıklarını hatırlatan Elvan, ocak ayında Tüketici Eğilim Endeksi'ne bakıldığında, tüketicilerin geleceğe yönelik beklentilerinin son derece olumlu olduğunu aktardı.

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar