Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'tan "yabancı kuralı" eleştirisi

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut'tan  "yabancı kuralı" eleştirisi
TFF yabancı futbolcu kararını negatif olarak değerlendiren Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "+" konusunun daha da negatif olduğunu söyledi

 Süper Lig ekiplerinden İttifak Holding Konyaspor kulübün Kayacık Tesisleri'nde 2021-2022 sezonunun ilk antrenmanını yaptı.

Antrenman öncesinde takımla toplantı yapan teknik direktör İlhan Palut, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yabancı futbolcu kararıyla ilgili şöyle konuştu:

"Negatif. Özellikle bu artı konusu son derece negatif. 8+3... Ya 10 olsaydı ya da 12+0 olsaydı, 10+0 olsaydı. Sonuç olarak bizim için şu durum var; çok iyi çalışan bir yabancı oyuncu var elinizde. Antrenmanlarda tüm istediklerinizi yapıyor. Ama sadece pasaportu dolayısıyla adama 'sen otur' diyorsunuz. Onun için hazır olmayan belki bir yerli oyuncumuz var. Kontenjanı doldurma adına ona bir görev vermek durumunda kalabiliyorsunuz. Gönül istiyor ki her zaman kendi oyuncularımızı oynatalım. Türk oyuncularımız direkt olarak oynayabilecek durumda olsa zaten bizim tercihimiz her zaman onlar olur. Ama bunun bir sayısal dayatma olarak bize işaret edilmesine karşıyım. Ama artık bu karar alındı. Bu sadece Konyaspor için değil bütün takımlar için geçerli bir uygulama olacak. Biz de hem mevcut oyuncularımız, hem gençlerimiz, hem de transferde ulaşabileceğimiz Türk oyuncularla buna uygun, bu kısıtlamada bizi zor durumda bırakmayacak bir kadro için çalışmalarımızı yapıyoruz."

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.