Konuk'tan sanayiye destek

Konuk'tan sanayiye destek
Recep Konuk; Karaman sanayisinin hem bugünkü meselelerini çözeceğiz hem de sanayiyi bilimle buluşturup geleceğine yatırım yapacağız.

Karaman AK Parti Milletvekili adayları Recep Konuk ve Recep Şeker Karaman Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren iş adamları ile bir araya geldi.

Toplantıya AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, tarım, gıda ve sanayi konusunda yaşanan sorunları bildiğini ifade ederek Konya’da kurdukları Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin imkanlarından özellikle Karamanlı sanayicilerin yapacağı Ar-Ge çalışmalarında yararlanmasını sağlayacaklarını belirtti.

Konuk konuşmasında şunları söyledi:

''Bakın bugün dünyada huzur ortamı ve devlet düzeni varsa şansınız vardır. Yoksa malınız var mülkünüz var yatınız var katınız var bunun bir anlamı yok. Ülkemizde çok şükür huzur iklimi ve barış hâkimdir. Huzur iklimi ile birlikte ülkemiz çok hızlı bir şekilde kalkınmıştır. Hani ninelerimiz dua ederken der ya ''Allah Devlet düzeni versin'' diye işte bu çok önemli. Devlet düzeni ve sistem çok önemli. Çünkü var olacaksak sistem olmalı. Çok şükür devletimizde bu var. Ülkemizde demokrasi varsa huzur varsa can ve mal emniyeti varsa rekabet ortamı varsa insanlar da kendiliğinden bu büyümeyi sağlayacaktır. Lakin teşvik lazımsa teşvik verilmeli. İyi işlerin önündeki engellerin kaldırılması sağlanmalı. Finansmana ihtiyaç varsa bu da temin edilmeli. Bunları hazırlamakta siyasilerin işi olmalı. Allah'ın izniyle bu işleri yapmakta bizim ilk işimiz olacak. Sizin içinizden gelen biri olarak sizin sıkıntılarınızı biliyorum. Sanayicinin sıkıntılarını biliyorum. Özellikle gıda sanayisinin problemlerini biliyorum. Bizim düne kadar sorumluluk alanımız işletmelerimizin bulunduğu Konya idi ama şimdi Allah kısmet ederse Karaman da dahil olacak. Dolayısıyla sizlerin alacağı mesafe benimde sorumluluğumda olacak. İnşallah Konya’da kurduğumuz ve Türkiye’de ilk ihtisas üniversitesi olma özelliğine sahip Gıda ve Tarım Üniversitemizden Karaman’daki sanayicilerimizin de Ar-Ge çalışmalarında yararlanmasını sağlayacağız. Ülkemiz bugüne kadar bilgiye daha doğrusu teknoloji adı altında üretilmiş bilgiye çok bedel ödedi. Burada hedefleri ve sorunları olan fabrikalarımız bilgiyi başka yerde aramayacak. Bunun için bedel ödemeyecek. Bu sorunları İnşallah Karamanımızda çözüme kavuşturacağız''

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Şeker, Karaman ekonomisinin ülke ekonomisine olan katkısını daha da artırmayı hedeflediklerini dile getirerek ''Karaman ülke ekonomisinde önemli bir yerde bulunuyor. 12. sıralarda olmamız çok büyük bir değer. Bu başarı tabi ki sizlerin gayretli, azimli ve ekip ruhuyla çalışmanızla oldu. Bizler de sizlerden aldığımız güçle Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sizleri en iyi şekilde temsil edeceğiz. 2023 hedeflerimize her açıdan olduğu gibi sanayi alanında da ulaşarak daha güçlü bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz'' dedi.

Karaman Organize Sanayi’nin son dönemde büyük sıçramalar yaptığını ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün de Ak Parti olarak 12 yıl boyunca Karaman'ın ülke ekonomisine daha çok katkı sağlaması için çalıştıklarını dile getirerek Karaman’a kazandırılan yatırımlar hakkında iş adalarına bilgi verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.