Konut fiyatları en çok o ilde arttı

Konut fiyatları en çok o ilde arttı
 Editör
Konut fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 82,8, reel olarak ise yüzde 12,4 oranında arttı. 3 büyük ilde konut fiyatlarının son bir yılda en çok arttığı il ise başkent oldu.

Konut Fiyat Endeksi (KFE), kasımda aylık yüzde 1,9 ve yıllık yüzde 82,8 artışla 1150,4 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kasım 2023 dönemine ilişkin KFE verilerini açıkladı. Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek için hesaplanan KFE, 2023 Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında artarak 1150,4 seviyesinde gerçekleşti.

Önceki yılın aynı ayına göre yüzde 82,8 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 12,4 oranında artış gösterdi.

3 büyük il için konut fiyat endeksindeki değişime bakıldığında, kasımda bir önceki aya göre İstanbul'da 0,8, Ankara'da 1,8 ve İzmir'de 2,8 oranlarında artış görüldü.

Endeks değerleri, geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 69,2, Ankara'da yüzde 96,3 ve İzmir'de 76,9 oranlarında artış gösterdi.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.