“KONYA, 1 MİLYON TON EKMEKLİK BUĞDAY ALDI”

“KONYA, 1 MİLYON TON EKMEKLİK BUĞDAY ALDI”
Aydınalp Un Fabrikası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aydınalp, “Konya’da 2015 yılında bu süre zarfına kadar devlet, sanayici ve esnaf toplam 1 milyon ton ekmeklik buğday aldı.

Beklentimizin minimum 2,5 milyon ton olduğunu düşünürsek, kalan 8-10 ay içerisinde 1,5 milyon ton daha buğday alınacağını öngörüyoruz” dedi.

Emine Şeyma Yıldız

“BEKLENTİMİZ 2,5 MİLYON TON”

Aydınalp Un Fabrikası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aydınalp buğday alımıyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde bu yıl sadece devletin şu ana kadar 3 milyon 600 bin ton toplam hububat aldığını söyleyen Aydınalp, “Konya’da 2015 yılında bu süre zarfına kadar devlet, sanayici ve esnaf toplam 1 milyon ton ekmeklik buğday aldı. Beklentimizin minimum 2,5 milyon ton olduğunu düşünürsek, kalan 8-10 ay içerisinde 1,5 milyon ton daha buğday alınacağını öngörüyoruz. Biz Aydınalp Un Fabrikası olarak 2014 yılında 70 bin ton buğday kırdık. Bunun karşılığında da yaklaşık 55 bin ton un sattık. Bu yıl tonajımızın yüzde 15 artmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“22 MİLYON TON HUBUBAT BEKLENTİSİ”

Amerikan Tarım Bakanlığı’ndan alınan rakamlara göre bu seneki rekoltenin toplam 18.5 milyon ton hububat olduğuna değinen Aydınalp, “Tarım Bakanlığı, Türkiye genelinde 22 milyon ton hububat olacağını bekliyor. Konya ve bölgesinde geçen seneye göre yüzde 30 buğday rekolte artışı var. Bunun akabinde de kalitede biraz düşüş oldu. Bu da gayet normal… Çiftçi, esnaf ve sanayici bu durumdan memnun… Geçen yıl rekoltemiz az olduğu için fiyatlar yüksekti. Karlı bir yıl olmadı. Bu sene rekolte yüksek olduğu için fiyat biraz düşük olsa da çiftçi gözünden baktığımızda toplam hasılatta bir düşme değil aksine artış olduğunu görebiliriz. Geçen sene buğday maliyetinde yaklaşık yüzde 10 düşüş olduğunu hesaplarsak, çiftçi de sanayici de esnaf da memnun olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.