Konya 2021 için Hatıra Ormanı

Konya 2021 için Hatıra Ormanı
Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları için hatıra ormanı oluşturuldu

Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları için hatıra ormanı oluşturuldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve iş birliği ile 81 ili temsilen Selçuklu ilçesi Dokuz Mahallesi civarında oluşturulan hatıra ormanındaki dikim programına; Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Sekreteri Abdullah Albunar, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Ay, GSİM Spor Hizmetleri Müdürü Bilal Yavaş, Konyaspor Akademi altyapı sporcuları, Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Konya Spor Lisesi ile İbrahim Yapıcı İlköğretim Okulu, öğrenciler, kulüpler ve sporcuların iştirak ederek toplam bin 200 adet karaçam ve sedir fidanlarını toprakla buluşturuldu. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara geleneksel Konya Etlipilavı ikram edildi.

fs5a1zrwuaubxo6.jpg

fs5cvcgwuae-5sv.jpg

fs5pba9wqaaz9xo.jpg

fs5pbazx0aanqai.jpg

REMZİ AY: KONYA’MIZ ADINA BÜYÜK BİR ONUR VERİCİ

Törende Konuşan ASKF Başkanı Remzi Ay, “2021 yılımda yapılması gereken ve pandemi nedeniyle 2022 yılına ertelenen İslami Dayanışma Oyunları, 54 bin ülkeden 3 bin sporcunun katılacağı büyük bir organizasyon. Olimpiyatlardan sonra hemen hemen ene büyük sporcu katılımının sağlandığı bir organizasyon. Konya’mız adına büyük bir onur ve gurur verici durum. Bizlerde Konya Amatör Spor Kulübü Federasyonu ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak bunu taçlandıralım ve bir şeylere katkı sağlayalım. Etkinliğimiz ne olsun diyerek düşündüğümüzde en güzel desteğin yeşillik olacağının kanaatine vardık. 81 ilde bölge müdürümüzün gönderdiği fidanları diktik. İnşallah ileride gençlerimiz bu ormanların İslam oyunlarına yapıldığını ve 81 ilden gelen ağaçların büyüdüğünü görecekler” dedi.

fs5z2sswyaanson.jpg

fs5z2wkxwaavqwc.jpg

fs5zkiyxsamsbjo.jpg

fs5zl2lxeaypmzy.jpg

ALBUNAR: ORMAN HAYATTIR

TASKK Genel Sekreteri Abdullah Albunar ise konuşmasında şunları söyledi: “Konya 2022 İslam Oyunları programı ve projesi kapsamında Genç ve Spor bakanlığımız ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonumuz ile böyle bir proje yapmak istedik. İslam Oyunları olimpiyatlardan sonra en büyük oynanacak yarışmadır. İnşallah bu yarışmanın anısına Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 81 ilden getirilen fidanların dikimini gerçekleştirdik. Konya Spor Lisesine, Genlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve fidan gönderen Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum. Orman hayattır. Bizlerde bu iklim krizinin olduğu dünyada bir fidan dikelim istedik. Bu konuda efendimizin çok güzel bir hadisi var. “Bir insan bir ağaç diker ve onun ağacından bir başkası faydalanır, meyvesinden yerse. Her şeyden daha hayırlıdır.” Orman hayattır anlayışıyla bizimde bir ağacımız olsun istedik.”

fs5pba1waaea4hv.jpg

fs3y2rrxoaaj9ac.jpg

fs5a1zrwuaubxo6-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.