Konya 2021 maskotunun ismi "Balaban" oldu

Konya 2021 maskotunun ismi "Balaban" oldu
Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunlarının maskotunun adı yapılan anket sonrası vatandaşlar tarafından "Balaban" olarak belirlendi

Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunlarının maskotunun ismi "Balaban" oldu. Kartal maskot için belirlenen 5 isim arasında yapılan ankette en çok oyu "İri, büyük. Atmaca, doğan vb. yırtıcı bir kuş. “Gürbüz çocuk” anlamını da taşıyan "Balaban" aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, oylamanın sonucu bir video ile duyurdu.

balaban.jpg

5 İSİM OYLAMAYA SUNULDU

Konya 2021 tertip Komitesi kartal maskot için vatandaşlarca belirlenen 5 ismi oylamaya sunmuştu. Maskot ismi, kuşların isimlerinden yola çıkarak oluşturulmuştu. O isimler şöyleydi:

1. ANKA:

Masallarda adı geçen ve gerçekte var olmayan büyük bir kuş anlamına gelmektedir. Kökeni Arapça'dır. Pers mitolojisi ve edebiyatına dayanan efsanevi bir kuştur. Türk mitolojisindeki Hüma veya Toğrul gibi kuşlarla benzer özellikler taşır. Anka aynı zamanda Anadolu Kartalı’nın kısaltmasıdır.

2. BALABAN:

İri, büyük. Atmaca, doğan vb. yırtıcı bir kuş. “Gürbüz çocuk” anlamını da taşımaktadır.

3. BİDO:

Konya 2021 5. İslami Dayanışma Oyunları. Kelimelerin ilk harfleri kullanılarak oluşturulmuştur. (Beşinci İslami Dayanışma Oyunları)

4. HODİ:

İsim, oyunlara ev sahipliği yapacak şehrimiz Konya’yı tanımlayan “Hoşgörü Diyarı” söyleminden yola çıkılarak türetilmiştir.

5. TOKO:

Türk mitolojisinde özel bir yere sahip olan çift başlı kartal sembolünün, birbiri etrafında dönerek uçan Toğrul ve Konrul'un tek varlık hâline gelmesiyle ortaya çıktığı söylenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.